Hirdetés
Túl a városon 2018. február 26. 05:15

Megcsinált csoda Hódmezővásárhelyen

Míg a Fidesz az elmúlt egy év időközi önkormányzati választásain elért kormánypárti sikerekre hívta fel a figyelmet, addig ellenzéki pártok fordulópontot, illetve a Fidesz legyőzhetőségét emlegették nyilatkozataikban.

Hirdetés

Az Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kiírt hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást az ellenzéki pártok által támogatott Márki-Zay Péter nyerte.

A Fidesz vasárnap esti közleményében a hódmezővásárhelyi polgármester-választást értékelve úgy fogalmazott, „férfias küzdelemben” alulmaradt jelöltjük egy független jelölttel szemben. Megjegyezték továbbá, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt egy évben tizenhét időközi önkormányzati választáson indult és abból hármat veszített el, tizennégyet „nagy fölénnyel megnyert”.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a választás eredményét kommentálva az MTI-vel közölte: nagyon fontos tanulság, hogy ha Hódmezővásárhelyen az ellenzék le tudja győzni a Fideszt, akkor az ország bármelyik pontján le tudja győzni. Az is fontos üzenet, hogy ha van összefogás, akkor van győzelem – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus háláját fejezte ki a helyi polgároknak, politikusoknak és pártoknak, valamint a független polgármester-jelöltnek, hogy „nem vártak a csodára, hanem megcsinálták”. Ezzel hitet adtak minden változást akaró embernek, akik nagy többségben vannak a Fidesszel szemben – hangoztatta.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke – gratulálva Márki-Zay Péternek – fordulópontról beszélt a közösségi oldalán közzétett videoüzenetében a hódmezővásárhelyi választás eredményét értékelve. „Február 25. azt üzente, hogy van remény, Magyarország” – fogalmazott az ellenzéki politikus, az április 8-i országgyűlési választásra utalva.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc úgy vélte: Márki-Zay Péter győzelme azt mutatja: „több dolog köti össze a demokratákat az Orbán elleni harcban, mint ami elválasztja őket”.

A Magyar Liberális Párt közleményében úgy értékelt: Hódmezővásárhelyen „átszakadt a gát”. Hozzátették: elkezdődött a változás, április 8-án pedig ez a lendület majd elsöpri az Orbán-kormányt.

Az Együtt – a Korszakváltók Párja szerint „történelmi győzelem” a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármester-választás. Azt írták: Hódmezővásárhely új polgármestere bebizonyította: ha egy jelölt van, a Fidesz legyőzhető mindenütt.

Botka László, Szeged polgármestere videóüzenetet jelentetett meg Facebook-oldalán még a választás estéjén, amelyben arról beszél, a vásárhelyi példa mindenhol az országban alkalmazható

(MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció Együtt Fidesz Hódmezővásárhely Jobbik KDNP Márki-Zay Péter MSZP Párbeszéd polgármester-választás Magyar Liberális Párt

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés