Ziccer 2018. február 25. 15:06

Itthon vannak Liuék: hazatért a magyar téli olimpiai csapat

Több száz fős lelkes tömeg, családtagok, barátok, szurkolók fogadták a Gyakorló Jégcsarnokban a phjongcshangi téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat.

Hirdetés
Hirdetés

A „Gratulálunk!” felirattal, az aranyérmes magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjainak fényképével és egy nemzeti lobogóval feldíszített autóbuszok egy óra előtt pár perccel gördültek be a csarnok elé.

A rövid ünnepség keretében egyenként szólították színpadra a Phjongcshangban szerepelt síelőket és korcsolyázókat, akik közül mindössze a korábban hazatért két sífutó, Kónya Ádám és Szőcs Emőke hiányzott. A sor Hozmann Szonjával kezdődött, majd a Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét nyert rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjaival zárult.

Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolyázók, a győztes magyar válogatott tagjai a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségén a Gyakorló Jégcsarnokban 2018. február 25-én (fotók: MTI/Kovács Tamás)

A legnagyobb tapsot és éljenzést természetesen a legsikeresebb magyar versenyző, Liu Shaolin Sándor kapta, akit kézről kézre adtak a lelkes szurkolók. „Nagy öröm, hogy ennyien kijöttek köszönteni minket. Fantasztikus érzés, erre nincsenek szavak” – mondta a fogadtatásról Liu Shaolin Sándor.

Az Index Facebook-videója a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről

Az Index Facebook-videója a Jégcsarnokból

És a döntő összefoglalója

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Burján Csaba Knoch Viktor Liu Shaoang Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolya téli olimpia