• Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Zenei csemege: Szegedre jön Tomoki Sakata és Sztanyiszláv Kocsanovszkij az Óbudai Danubia Zenekarral
Művház 2018. február 23. 19:46

Zenei csemege: Szegedre jön Tomoki Sakata és Sztanyiszláv Kocsanovszkij az Óbudai Danubia Zenekarral

Rachmanyinov két művét játsszák majd márciusban az ifjú japán zongoravirtuóz és Oroszország egyik legjobb fiatal karmesterének közreműködésével.

Az 1993-ban alakult Óbudai Danubia Zenekar Magyarország egyik legfiatalabb, de komoly nemzetközi elismertséggel rendelkező szimfonikus együttese. Repertoárja kialakításánál nagy hangsúlyt fektet a magyar kortárszenei művek megismertetésére, valamint a klasszikus művek mellett ritkán játszott zeneszerzők darabjait is bemutatja.

A hangversenyen a Filharmónia Magyarország szervezésében Rachmanyinov két művét hallhatja a közönség az ifjú japán zongoravirtuóz, Tomoki Sakata előadásában.  

Az 1993-ban született fiatal művész ötévesen kezdett zongorázni, hat éves korában már improvizációkkal és saját kompozíciókkal állt elő. 2011-ben felvették a Nemzetközi Zongora Akadémiára, ahol a zenei élet olyan kiválóságainak mesterkurzusain vehetett részt, mint Dimitrij Baskirov vagy Vásáry Tamás. Jelenleg Arie Vardi keze alatt tanul tovább Hannoverben. A Filharmónia Magyarország által szervezett Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen első díjat nyert.

A zenekart egy orosz kiválóság, Sztanyiszláv Kocsanovszkij vezényli, aki fiatal kora ellenére szintén a klasszikus zenei élet élvonalába tartozik. Sztanyiszláv Kocsanovszkij Szentpéterváron született és tanult, rendkívüli tehetsége már kora gyerekkorában megmutatkozott. 2010-ben a Kiszlovodszki Filharmonikus Zenekar vezető karmesterévé nevezték ki, ő azonban nem állt meg itt, hanem szülőhazája minden nagyobb zenekarával és színházában debütált. Harminc éves korára már Oroszország egyik legjobb fiatal karmesterévé vált. 

A koncert 2018. március 25-én vasárnap 19.30 órakor kezdődik a Szegedi Nemzeti Színházban. Jegyek válthatók a Filharmónia irodájában: Klauzál tér 7. Tel: 62/425-260  

Műsoron: 
Rachmanyinov: III. zongoraverseny
Rachmanyinov: I. szimfónia
Közreműködik: Tomoki Sakata, a 2016. évi Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny győztese
Vezényel: Sztanyiszláv Kocsanovszkij

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: zene Filharmónia Magyarország hangverseny komolyzene koncert Sztanyiszláv Kocsanovszkij Tomoki Sakata Óbudai Danubia Zenekar