• Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Zenei csemege: Szegedre jön Tomoki Sakata és Sztanyiszláv Kocsanovszkij az Óbudai Danubia Zenekarral
Művház 2018. február 23. 19:46

Zenei csemege: Szegedre jön Tomoki Sakata és Sztanyiszláv Kocsanovszkij az Óbudai Danubia Zenekarral

Rachmanyinov két művét játsszák majd márciusban az ifjú japán zongoravirtuóz és Oroszország egyik legjobb fiatal karmesterének közreműködésével.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1993-ban alakult Óbudai Danubia Zenekar Magyarország egyik legfiatalabb, de komoly nemzetközi elismertséggel rendelkező szimfonikus együttese. Repertoárja kialakításánál nagy hangsúlyt fektet a magyar kortárszenei művek megismertetésére, valamint a klasszikus művek mellett ritkán játszott zeneszerzők darabjait is bemutatja.

A hangversenyen a Filharmónia Magyarország szervezésében Rachmanyinov két művét hallhatja a közönség az ifjú japán zongoravirtuóz, Tomoki Sakata előadásában.  

Az 1993-ban született fiatal művész ötévesen kezdett zongorázni, hat éves korában már improvizációkkal és saját kompozíciókkal állt elő. 2011-ben felvették a Nemzetközi Zongora Akadémiára, ahol a zenei élet olyan kiválóságainak mesterkurzusain vehetett részt, mint Dimitrij Baskirov vagy Vásáry Tamás. Jelenleg Arie Vardi keze alatt tanul tovább Hannoverben. A Filharmónia Magyarország által szervezett Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen első díjat nyert.

A zenekart egy orosz kiválóság, Sztanyiszláv Kocsanovszkij vezényli, aki fiatal kora ellenére szintén a klasszikus zenei élet élvonalába tartozik. Sztanyiszláv Kocsanovszkij Szentpéterváron született és tanult, rendkívüli tehetsége már kora gyerekkorában megmutatkozott. 2010-ben a Kiszlovodszki Filharmonikus Zenekar vezető karmesterévé nevezték ki, ő azonban nem állt meg itt, hanem szülőhazája minden nagyobb zenekarával és színházában debütált. Harminc éves korára már Oroszország egyik legjobb fiatal karmesterévé vált. 

A koncert 2018. március 25-én vasárnap 19.30 órakor kezdődik a Szegedi Nemzeti Színházban. Jegyek válthatók a Filharmónia irodájában: Klauzál tér 7. Tel: 62/425-260  

Műsoron: 
Rachmanyinov: III. zongoraverseny
Rachmanyinov: I. szimfónia
Közreműködik: Tomoki Sakata, a 2016. évi Nemzetközi Liszt Ferenc Zongoraverseny győztese
Vezényel: Sztanyiszláv Kocsanovszkij

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: zene Filharmónia Magyarország hangverseny komolyzene koncert Sztanyiszláv Kocsanovszkij Tomoki Sakata Óbudai Danubia Zenekar