• Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Leállt az ellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán az orvoshiány miatt
Túl a városon 2018. február 23. 19:14

Leállt az ellátás a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán az orvoshiány miatt

A kórház közleménye azt írja: a betegellátás "határozatlan ideig szünetel".

A 444 szúrta ki, hogy az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz tartozó Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház csecsemő- és gyermekosztályán jelenleg nincs ellátás. A kórház oldalán pénteken ez a szöveg jelent meg:

„Kedves Betegek, kedves Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Intézményünk Csecsemő és gyermekosztályán, valamint a gyermekszakrendelésen a betegellátás 2018. február 23. 8:00 órától, személyi feltételek hiánya miatt határozatlan ideig szünetel.

Az EMMI Országos Tisztifőorvosi Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkár (határozatszám: 9935-2/2018/EÜIG) a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházat jelölte ki a a betegek ellátására és erről az OMSZ szervezetét is értesítette.
A háziorvosi szolgálatokat a kórház vezetése emailben tájékoztatta.

A Szülészeti- Nőgyógyászati osztályon az újszülöttek ellátása és felügyelete a Sátoraljaújhely városi házi gyermekszakorvos kollégák által folyamatosan biztosított!

Ettől az időponttól a vidéki gyermekbetegeket napközben, illetve ügyeleti időben is, szakellátásra a Miskolc Megyei Kórház gyermekszakrendeléseire, gyermeksürgősségi osztályára, vagy az ehhez tartozó fekvőbeteg osztályokra kell irányítani.

A Sátoraljaújhelyi és Sárospataki csecsemő és gyermekbetegeket ügyeleti időben a városi összevont háziorvosi ügyeletekre kell irányítani, itt kerül sor vagy ellátásukra, vagy továbbküldésükre.

A Kórház Vezetősége”

A 444 emlékeztet: egy éve derült ki, hogy a kormány 2,5 milliárd forint közpénzből Sátoraljaújhelyen építené meg a világ leghosszabb üveghídját. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt akkor jó ötletnek nevezte.

Az utóbbi időben egyre több aggasztó hír érkezik az egészségügy rossz állapotáról, az elmúlt hónapokban sorra derült fény olyan esetekre, amikor valaki túl későn jutott sürgősségi ellátáshoz. Továbbá nemrég látott napvilágot az a felmérés, ami szerint a végzős orvosok jelentős része elmenne az országból a fizetések és a munkakörülmények miatt.

(fotó: ujhelykorhaz.hu)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy