Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. február 23. 18:09

Nagyobb biztonságban érzik magukat a magyarok a munkahelyükön, mint négy éve

A fővárosiak, valamint a diplomások és az érettségizettek félnek a legkevésbé a kirúgástól, míg a szakmunkás végzettségűek a legjobban.

Hirdetés

Az elmúlt négy évben folyamatosan nőtt a magyar munkavállalók biztonságérzete, egyre kevésbé félnek, hogy néhány éven belül elvesztik az állásukat, legalábbis ezt mutatja a BNP Paribas Cardif biztosító bizalmi indexe, amiről a Piac & Profitra hivatkozva az Index írt.

Ezen a bizalmi indexen száz pont jelzi a maximális bizalmat, ebből 69 pontot értek el tavaly a magyarok. Ez még mindig nem túl magas, de határozott növekedés látható a 2014-ben elért 60 pont óta. 

Az ország különböző részein persze nagyok eltérések: a fővárosiak bíznak a leginkább abban, hogy lesz még állásuk öt év múlva is. Budapesten 73 pontos, a vidéki városokban 69, a kisebb településeken pedig 65 pontos a bizalom – írja az Index.

Persze fontos tényező az is, hogy a munkavállalónak milyen végzettsége van: a diplomás vagy érettségizettek 70 és 72 ponttal a legbiztosabbak a helyzetükben, ehhez képest szakmunkás végzettségűek 65 pontot adnának a munkahelyi biztonságuknak, utóbbival összevetve pedig érdekes, hogy a nyolc osztályt végzettek a szakmunkásoknál jobban 68 pontot érően biztosak az állásukban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: munka munkaerőpiac munkahely munkavállaló munkáltató

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés