Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. február 23. 17:40

Korrupciós bűncselekmény miatt egy év börtönre ítéltek egy volt rendőrt Szegeden

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa jogerősen egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott egy volt rendőrt, aki pénzt kért ismerősétől egy közlekedési baleset eltussolásáért.

Hirdetés

Juhászné Prágai Erika, a törvényszék szóvivője közölte: a bíróság hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében mondta ki bűnösnek a rendőrt, aki a legkorábban a büntetés felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet szerint a címzetes rendőr zászlós pénzügyi gondokkal küzdött, ezért tavaly december 29-én megkereste egy volt osztálytársát. Szentesi találkozójukon a szolgálatban lévő vádlott, aki egyenruhában, rendőrautóval érkezett, elhitette ismerősével, hogy az néhány nappal korábban személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozott Fábiánsebestyén külterületén. Azt mondta neki, célszerű lenne, ha a sértettnek kártérítést fizetne, amit ő kész eljuttatni.

A következő alkalommal ismerőse 56 500 forintot adott át a vádlottnak. Ezt követően még kétszer találkoztak, de a volt osztálytárs gyanút fogott és fejlelentést tett.

(MTI)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság ítélet rendőrség korrupció Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés