Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. február 23. 09:01

Pocsolyatengeren át jutnak csak be az egyik szegedi bölcsődébe a gyerekek

A szülők már nagyon unják a helyzetet, ami nem biztos, hogy hamar meg fog oldódni, a problémás út ugyanis nem a városé, hanem a szemközti társasházhoz tartozik.

Hirdetés

Esős időben áldatlan állapotok uralkodnak a Petőfi Sándor Sugárúti Bölcsőde környékén. Az épület bejáratát ilyenkor szinte lehetetlen megközelíteni. Az előtte lévő út tele van mély kátyúkkal, ezért a szülők még autóval is alig mernek behajtani. Az sem ritka, hogy gyerekeket a nyakukban vagy az ölükben próbálják kihozni a bölcsődéből.

A gyerekek néha még élvezik is a helyzetet, de a szülőknél már betelt a pohár amiatt, hogy minden nap nehezített terepen kell megközelíteni az épületet. 

Autóval be se tudunk jönni, ott állunk meg kint, folyamatosan leér az autó alja. De ha gyalog van az ember, akkor is a gyereket kézbe kell venni, most is azért van a férjem nyakában, mert nem tudunk átjönni ezen a vízen. Konkrétan az ajtóban egy palló van, de ott is már szinte akkorát kell lépni, hogy gyerekkel a kezében az ember nem is tud egyszerűen kijönni! 

– nyilatkozta a Szeged Televíziónak az egyik házaspár.

Esős időben dagasztani lehet a sarat, kerülgetni kell a mély tócsákat, hogy viszonylag száraz lábbal át lehessen jutni a körülbelül harmincméteres szakaszon. A bölcsődének van egy másik bejárata is a Móra utca felől, de ez délután általában zárva van.

Azt reggel tudjuk használni, nem tudom pontosan hány óráig, de akkor nyitva van. Amikor ennyire zordak itt a körülmények, mint most is, akkor arra szoktunk menni, de délután nem szokott nyitva lenni. Majd ezt meg is akarjuk kérdezni, hogy áthidaló megoldásként meg lehetne-e nyitni. Gondolom van oka, hogy nincs nyitva.

– mondta a tévének egy másik szülő.

A bölcsőde részéről azt a tájékoztatást adták, hogy a Móra utca felőli bejáratnál egyelőre nincs világítás, ráadásul azt a részt nem tudják felügyelni, ezért az idegenek és az esetleges besurranó tolvajok miatt zárva tartják. A sugárút felőli bejáratról a tévé kiderítette, hogy az egy magánudvar része, a bölcsőde mellett álló társasház tulajdonában van, ezért nem tud az önkormányzat pénzt fordítani rá.

Az ingatlangazdálkodási osztályt tavaly megkerestük azzal, hogy rendezzük ennek a területnek a sorsát. Vagy úgy, hogy a közlekedésre használt területet megvesszük a társasháztól, vagy úgy, hogy bejárási szolgalmat kérünk, mert ebben az esetben már tudunk rá forrást fordítani és ki tudjuk javítani.

– ezt már Kósa János, a polgármesteri hivatal Városüzemeltetési Irodájának osztályvezetője nyilatkozta a Szeged Televíziónak.

Az osztályvezető azt is hozzátette, hogy a szándék az önkormányzat részéről megvan, de ha a társasház lakói nem támogatják a tervet, az út rendbetétele emiatt akár meg is hiúsulhat.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde család eső gyerek kátyú Szeged Televízió szegedi önkormányzat szülő tél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés