• Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Felújítanak egy főcsatornát az új sportuszoda miatt, a SZVSE-pályára építik az atlétikai csarnokot
Szegeden 2018. február 22. 21:35

Felújítanak egy főcsatornát az új sportuszoda miatt, a SZVSE-pályára építik az atlétikai csarnokot

A Szillér-Baktó-Fertő-főcsatorna felújítása előfeltétele az Etelka sori uszodának. Az új atlétikai csarnok pedig mindenki szerint az Izabella híd lábánál lesz a legjobb helyen.

Összesen hátszázötvenmillió forintért újítják fel a Szillér-Baktó-Fertő-főcsatornát. Erre azért van szükség, hogy az Etelka soron épülő új uszoda tetejéről lefolyó esővizet el tudják majd vezetni. A csatorna terhelése az uszoda miatt a jövőben megnövekszik, ezt a jelenlegi állapotában nem bírná. A főcsatornát kitisztítják, és vasbeton elemekkel bélelik ki a medret.

A fejlesztés segíteni fogja a környéken összegyűlő belvíz levezetését is. A felújítás fontos feltétele annak, hogy az Etelka sori uszoda a tervek szerint nyílhasson meg jövőre. 

A Modern Városok Program szegedi fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a másik hamarosan megépülő szegedi sportlétesítmény, az atlétikai csarnok nem a szegedi egyetem hattyastelepi blokkjában fog megépülni, ahogy arról korábban hallani lehetett, hanem az SZVSE-pályán. Ezt javasolta ugyanis a felkért szakértői bizottság, mondta el a Szeged Televíziónak B. Nagy László, Csongárd megye fejlesztési biztosa.

„A SZVSE egyesület felajánlotta a pálya területét az államnak ingyen és bérmentve. A szakmai részét ennek a Magyar Atlétikai Szövetség végezte el. A rendelkezésre álló adatok alapján értékelték a hely elhelyezkedését, infrastruktúráját, a várható beruházás nagyságát, a várható problémák előkerülését, és a két változat vizsgálata alapján az utolsó ilyen bizottsági ülésen ez a döntés született. A Fejlesztési Minisztérium és egyébként a város is a SZVSE-pályát javasolta.”

Ennek alapján készül el az előterjesztés. Az ügyben B. Nagy László egy-két héten belül kormánydöntésre számít.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját!

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!