Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. február 22. 13:20

Szenzáció! Olimpiai bajnok a magyar gyorskorcsolya-váltó!

Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba történelmi eredményt ért el. Ez az első aranyérmünk téli olimpián. Videón a futam!

Hirdetés

Csütörtökön ért véget a rövidpályás gyorskorcsolyázók versenye a phjogncshangi téli olimpián, az utolsó szám a férfiváltók 5000 méteres A-döntője volt. Ebben ott volt a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba által alkotott a magyar csapat is.

Az elején a mieinktől az előfutamok során olimpiai rekordot elérő dél-koreaiak hamar átvették a vezetést, de a nagyon egyben lévő mezőnyben a kínaiak is álltak első helyen a futam során.

A táv felénél a harmadik helyen álltak a magyarok, a házigazdák pedig kicsúsztak és nagyon lemaradtak. Nyolc körrel a vége előtt a második helyen voltunk, óriási csata zajlott a dobogós pozíciókért.

A vége előtt egy bravúros váltással nagyon jó helyzetbe kerültünk, így Liu Shaolin Sándor az első helyre hozta be a magyar váltót.

Kína lett a második, Kanada a harmadik, a házigazda Dél-Korea pedig a negyedik helyen végzett.

Magyarország legutóbb 38 évvel ezelőtt, 1980-ban nyert érmet a téli olimpián, Lake Placidben. Akkor a Regőczy Krisztina és Sallay András lett második jégtáncban.

A mostani eredmény sporttörténelmi: ez Magyarország első aranyérme téli olimpián. Így összesen egy arany-, két ezüst- és négy bronzérmünk van.

Itt a futam:

(fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: sport téli olimpia Burján Csaba Knoch Viktor Liu Shaoang Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolya
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés