Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Kék hírek
  • Különleges tantervvel tanítják közlekedni a szegedi gyerekeket: megmutatták, mit tanultak eddig
Kék hírek 2018. február 22. 12:38

Különleges tantervvel tanítják közlekedni a szegedi gyerekeket: megmutatták, mit tanultak eddig

Képriport
A bemutatót a Rókus II. Általános Iskola alsósai tartották.

Hirdetés

A biztonságos közlekedésre nevelés érdekében a „Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” (KEVE) néven tantervet dolgozott ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztálya, amelyben évfolyamokra lebontva, szisztematikusan felépítve tanítják meg a gyermekeknek a legfontosabb közlekedési ismereteket.

A kezdeményezést az első évfolyamban próbaprojektként a Szegedi Tankerület támogatásával, valamint két általános iskola, a Rókus II. Általános Iskola és a Ruzsai Általános Iskola bevonásával tavaly szeptemberben indítottak el. A KEVE program fogadtatása mind a gyermekek, mind a szülők és pedagógusok részéről egyértelműen pozitív volt.

Csütörtökön délelőtt a szegedi iskolában mutatták be a pedagógusoknak, hogyan néz ki egy biztonságos közlekedésre nevelő óra. Vad Róbert, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára a bemutatóóra előtt elmondta, olyan egész éves önálló tanterv kidolgozása a cél, amellyel megalapozhatják a legkisebbek közlekedésének biztonságát.

Egy baleset ugyanis derékba törheti egy ember életét már nagyon korán, ezért a megelőzésre a legfiatalabbaknál nagyon komoly hangsúlyt kell fektetni.

Mivel a Rókus II. Általános Iskola egy rendkívül forgalmas helyen, a Kossuth Lajos sugárúton van, ennél alkalmasabb intézményt nem is találhattak volna a az oktatási programhoz.

A bemutatót alsótagozatos gyerekeknek tartották. A közlekedési eszközöket, és a közlekedésben résztvevőket játékos formában mutatták be nekik a felnőttek. Az ábrákon megjelenített eszközökhöz különböző érzelmeket kötöttek, például a járda a biztonságot juttatja eszükbe, a piros lámpa pedig a fokozott figyelmet. A legkisebbek ilyen idős korban még nagyon fogékonyak az ilyen érzelmi társításokra, ezért lehet sikeres ez a módszer. A tervek szerint a tanterv végleges kidolgozása után még több iskolában bevezetik ezt a tematikát.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közlekedés rendőrség közlekedésbiztonság Rókus II. Általános Iskola
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés