Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Még egy ráadás lesz az Apáca Show-ból nyáron a Dóm téren, jön az Úrhatnám polgár is
Művház 2018. február 21. 14:15

Még egy ráadás lesz az Apáca Show-ból nyáron a Dóm téren, jön az Úrhatnám polgár is

Hat helyett hét estén lesz látható a szabadtéri idei húzóprodukciója, a kisszínpadon pedig három este Moliére komédiáját játsszák majd.

Eredetileg öt estét terveztek az idei Szegedi Szabadtéri Játékok utolsó bemutatójából, az Apáca Show-ból, de az óriási érdeklődésre tekintettel időközben meghirdették a hatodik előadást is. Aztán gyorsan kiderült, hogy ez sem elég, így ismét új dátumot kellett beiktatni a műsorba.

Nem meglepő a nagy érdeklődés, a népszerű vígjáték színpadi változata most először lesz látható Magyarországon. A musicalt, aminek a filmhez képest új zenéjét az Oscar-díjas Alan Menken szerezte, eddig 18 országban több mint 6 millió ember látta. A többi között a New York-i Broadway és a Westend közönsége is szereti. A soul- és diszkó-dallamokra épülő darabot Szente Vajk rendezi. A főbb szerepeket Feke Pál, Alföldi Róbert, Peller Anna, Sári Évi és Molnár Piroska alakítják majd a Dóm tér színpadán.

Emellett új produkciót is hirdetett a szabadtéri. Moliére népszerű komédiája, az Úrhatnám polgár kerül színre július 20-án, 21-én és 22-én. A darabot Parti Nagy Lajos nyelvi leleményekkel tarkított átiratában állítják színpadra. Az alkotócsapat már ismerős lehet a szegedieknek: a szereplők és a rendező, Herczeg T. Tamás nem először dolgoznak együtt. A REÖK Stúdiószínpadon nagy sikerrel mutatta be ugyanez a stáb 2017 tavaszán a Tartuffe-öt, ugyancsak Parti Nagy verziójában. Az előadást az újszegedi liget rekonstrukciója miatt, a tavalyi évhez hasonlóan a REÖK Szabadtéri Színpadon láthatják a nézők.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Szabadtéri Játékok színház