Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. február 21. 11:07

Március 19-éig kérheti, hogy postázzák ki adóbevallását

Azoknak van erre lehetőségük, akiknek nincsen ügyfélkapu regisztrációjuk, és tavaly nem voltak egyéni vállalkozók.

Hirdetés

Az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetnek arra, hogy a NAV idén is külön kérés nélkül automatikusan elkészíti az adóbevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Az elkészült tervezeteket április 30-ig küldik el postán azoknak, akik igénylik.

A kérelmet be lehet nyújtani SMS-ben a 06 (30) 344-43-04-es telefonszámon, a NAV honlapján elérhető webűrlap kitöltésével és telefonon a 1819-es infóvonalon. Lehet kérni a bevallás tervezetének kiküldését a NAV előzetes regisztrációt és azonosítást igénylő Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül, az ingyenesen hívható 06 (80) 20-21-22-es telefonszámon, postai úton kötetlen levél formájában és a NAV honlapjáról letölthető BEVTERVK-nyomtatványon, vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain is – sorolta közleményében az adóhatóság.

SMS-ben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni. Egy telefonszámról bármennyi adóazonosító jelre igényelhető a tervezet postázása – tették hozzá.

Kiemelték, hogy annak sem kell aggódnia, aki lecsúszik a március 19-i határidőről, mert május 22-éig személyesen a NAV ügyfélszolgálatain is kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását. Emellett az adózó bármikor nyithat ügyfélkaput, mellyel adóbevallási tervezetét a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető „eSZJA Portálon” azonnal megtekintheti.

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékának felajánlásáról május 22-éig lehet rendelkezni, a korábbi évekhez hasonlóan elektronikusan és papíron is – emlékeztet a NAV.

(MTI-összefoglaló)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adó adóbevallás NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélkapu
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés