Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2018. február 21. 10:56

Ítélőtábla: hét év börtön a törökszentmiklósi apagyilkosnak

Helybenhagyva az I. fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét, jogerősen 7 év börtönre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a törökszentmiklósi férfit, aki 2015-ben ittasan megfojtotta édesapját.

Hirdetés

Az ítélet indoklásában elhangzott: tekintettel az ügy összes körülményére, az I. fokú bíróság arányos büntetést szabott ki, annak lényeges súlyosítására a táblabíróság nem látott indokot.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A vádlott, ifj. M. J., a cselekmény elkövetésekor 48 éves volt és édesapja, a 74 éves id. M. J. sértett Törökszentmiklóson éltek együtt egy házban. Korábban mindketten italozó életmódot folytattak, de 2015-ben a sértett már nem fogyasztott alkoholt, míg a fia továbbra is italozott. Az apa próbált hatni a fiára azért, hogy ne igyon, és alkalmi munkákból szerzett pénzét ne alkoholra költse, de ezt a figyelmeztetést a fia kötekedésként fogta fel. Emiatt 2015-ben havonta összevesztek, de tettlegességre nem került sor.

2015. december 15-én délután a vádlott ittasan ment haza, de még tovább akart inni, ezért ismét elment egy kocsmába, ahonnan este már erősen ittas állapotban tért vissza. Az apja ezt szóvá tette, veszekedni kezdtek egymással. A fiú többször fejen ütötte az apját, aki dulakodás közben igyekezett védeni magát. A kanapéra zuhant a sértett, magával rántva a vádlottat, aki két kézzel megragadta az apja nyakát, és legalább öt percig szorította, amíg a sértett már nem mozdult és nem is védekezett.

Miután a vádlott látta, hogy az apja nincs eszméleténél, egy vödör vizet öntött rá, de az apa erre már nem reagált. A fiú ekkor a szomszédba ment segítségért, ahonnan mentőt hívtak, de már nem tudtak az apán segíteni.

A sértett halála a bántalmazást követő néhány percen belül bekövetkezett, semmilyen orvosi segítség nem tudta volna az életét megmenteni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság gyilkosság ítélet per Szegedi Ítélőtábla
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés