Hirdetés
Szegeden 2018. február 20. 19:39

Sok év után tavasszal ismét a Hágiban sörözhetünk

Képgaléria
Közel húsz évvel az után, hogy Török Zoltán szegedi vállalkozó megvásárolta az akkor már évek óta bezárt Hági Éttermet, most újra vendégeket fogadhat a patinás hely.
Hirdetés
Hirdetés

A Hungi Vigadó tulajdonosai nemrég bejelentették, kibérelték Töröktől a helyet, és tavasszal már vendégeket is fogadnak a belvárosi épületben.

A történet előzménye, hogy tavaly nyáron a felszámolás alatt lévő Questor Pénzügyi és Tanácsadó Rt.-től Török Zoltán megvásárolta az egykori Kass Szálló, más néven Régi Hungária patinás, ám leromlott épületét. Az 1898-ban épült egykori szállóban három éve a szegedi éjszaka egyik legkedveltebb szórakozóhelye, a Hungi Vigadó működik, aminek 2029-ig szól a bérleti szerződése. A két bérlő júliusban egyezkedni kezdett az új tulajdonossal, és úgy tűnik, mindkét félnek előnyös megállapodás született.

A Hungi talpra áll, ez a cél a Háginál is (fotók: Szabó Luca)

A Hungi két bérlője nem kívánt nyilatkozni, és Török is elég szűkszavúan kommentálta az eseményeket, ám az biztosnak tűnik, hogy a Hági szempontjából is előnyös a felek együttműködése, hiszen Gálosi Gyula a Hungi egyik bérlője még decemberben, az év legjobb megyei sportolóit díjazó gálán bejelentette, a jövőben ők bérlik Töröktől ezt az épületet is. Az is biztos, hogy vendéglátóhelyként indul újra az élet a Kelemen utcai épületben, és a meteorológiai tavasz beköszöntével már megnyitja kapuit a Hági.

Úgy tűnik, hogy Gálosiék két szórakozóhelye megosztja majd egymással a feladatokat és a szórakozni vágyó közönséget is, különböző igények kielégítését szolgálja majd a két hely. A Hungiban bővítést hajtottak végre tavaly nyár óta, megnyitottak egy hátsó részt, amit a hétvégi diszkók során kisteremként használnak, és ahol rendezvényeknek, kisebb banketteknek, üzleti találkozóknak is helyet biztosítanak. A Hágiban pedig – az épület jó adottságait kihasználva – vacsora, illetve kerti sörözés várhatja majd a vendégeket.

Újra lehet majd enni a hatalmas fák alatt

Közben az is kiderült, hogy a Mozaik Kiadót is birtokló Török Zoltán újabb épületet vásárolt meg a belvárosban. Az egykori Lombard-székházra ki is került a cége neve, így egy viszonylag új építésű irodaházzal bővült a portfóliója.

Lombard volt, Mozaik lett – székház maradt

Török egyébként a Virág Cukrászda feletti lakások egy részét is megvásárolta korábban az EDF Démásztól, ahol cége egy részlege működött. Most úgy tűnik, hogy két hányatott sorsú épület is visszakapja eredeti funkcióját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gálosi Gyula Hági Hungi Kass Szálló Mozaik Török Zoltán