Szegeden 2018. február 19. 17:58

Botka László: Nem adjuk Szegedet a Fidesznek!

Képriport
Így nyugtatott a polgármester a Csanádi utcában, Joób Márton képviselőjelölt ajánlószelvény-gyűjtésén egy szavazót.

– Először vagyok ilyen aláírásgyűjtésen. Most úgy gondoltam, el kell jönnöm, hogy így is támogassam Joób Mártont. Rendszeresen szavazok, de most azt éreztem, ez nem elég, valahogy többet kell tennem ennél. Attól egy pillanatig nem félek, hogy nem lesz meg az érvényes ötszáz aláírása, szerintem még ma összegyűjti, de fontosnak tartom a jelenlétet.

Nem akarom ugyanis elhinni, nem akarok abba belenyugodni, hogy ez a választás le van futva.

Sokkal fontosabb lesz a mostani választás, mint eddig bármelyik. Nagyon rossznak tartom, amikor azt mondják, hogy tulajdonképpen csak azt lehet esetleg megakadályozni, hogy ne legyen kétharmados többsége a Fidesznek. Én azt mondom, igenis le lehet győzni Orbánékat! A gyermekeink szempontjából is nagyon fontos a mostani szavazás. Változtatni kell, mert tragédia, ami az egészségügyben, az oktatásban zajlik. Szép dolog az imádkozás, meg az íjászat, de nyelveket kellene tanulni inkább, minél többet, számítástechnikai ismereteket, modern tudást.

Nekem mindhárom unokám Angliában él, dolgozik. Nem akarnak hazajönni. Nem vonzó, nincs hova.

Olyan a szakmájuk, hogy itt is keresnének annyi pénzt, mint odakinn. De ott elfogadják, megbecsülik őket, teljesen más a hangulat, a légkör – sorolta el egy, az aláírását adó szavazó, aki végül úgy döntött, nem adja a nevét a beszélgetésünkhöz. – Az egyetemen dolgozom, sokan ismernek. Nem félek, de nem akarom exponálni magamat. Megérti, ugye?

Igen, az újságíró mindent megért és elfogad.

Miközben beszélgettünk a boltnál lévő standhoz egyre többen léptek oda, sokan ismerősként üdvözölték egymást, ugyanakkor meg is lepődtek. „Te is?” „Igen, én is...” volt a legtöbbször hallható „mini beszélgetés”.

Minden érdekli a választópolgárt

– Az már délelőtt a Csillag téren kiderült, minden érdekli a választópolgárt és nemcsak a kampány, nemcsak az országos témák, hanem a helyi, szegedi történések is. De ez a választások értelme: hogy a kampányban, ha vannak ilyen rendezvények, akkor az emberek el tudnak jönni, el tudják mondani a véleményüket. Akik idejönnek, kormányváltást akarnak. De helyi ügyekről is beszélgetünk.

Jó érzés azt is látni, hogy a jelöltjeink, Szabó Sándor és Joób Márton is ismertek, tudják a választók, mit tettek le eddig az asztalra.

Szabó Sándor a parlamentben, Joób Márton önkormányzati képviselőként dolgozta végig az elmúlt négy évet – mondta Botka László. Aki a nyilatkozata előtt és után is folyamatosan beszélgetett a választóival, ekkor hangzott el írásunk címe is.

„Vidéken is sokan biztatnak”

Joób Márton, a Csanádi tér országgyűlésiképviselő-jelöltje arról beszélt, nagyon fontos nekik az utcai jelenlét, de nemcsak erre koncentrálnak. – Elkezdtünk házról házra is járni a kollégáimmal, vidéken is megkezdtük a kampányt. Lelkesen, reménykedve indultunk el. Vidéken is nagyon sok biztatást kapok, pozitívan látom a helyzetünket. Nagyon kevés negatív tapasztalatunk van eddig – jegyezte meg Joób.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajánlószelvény Botka László Joób Márton Újszeged Választás 2018