Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. február 19. 13:00

Molnár megint megpróbálja: összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot

Az Elios-ügy miatt jövő szerdára ismét összehívja az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke.

Hirdetés

Molnár Zsolt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón utalva az elmúlt időszak meghiúsult bizottsági üléseire azt mondta, nem adom fel addig, amíg „engem életben és egy darabban látnak”, hogy a nemzetbiztonsági bizottság termébe bemenjenek a Fidesz–KDNP politikusai, akár Magyarország miniszterelnöke, és elmondják, mit kell tudni a teljes magyar közéletet feszítő kérdésekről.

Hozzátette: Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjében sem volt szó arról, mit kell gondolni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséről, az Elios-ügyről, vagy hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek tagja lett a miniszterelnök kabinetfőnöke, „aki véletlenül Magyarország propagandaminisztere egy személyben”.

A szocialista képviselő azt is firtatta, mit kell gondolni arról az egyszerűsített honosítási eljárásról, amelynek révén 5000–6000 bűnöző is magyar állampolgárságot szerzett.

Molnár Zsolt azt mondta, arra az estre, ha nem sikerülne megtartani az ülést – „Németh Szilárd és tettestársai” kivonulnak vagy nem mennek el –, írásbeli kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz, hogy miért lett tagja a nemzetbiztonsági kabinetnek a propagandaminiszter.

Jelezte, a belügyminiszterhez is írásbeli kérdést nyújt be, azt tudakolva tőle, milyen nemzetbiztonsági kockázatot lát az OLAF-jelentésben és az Elios-ügyben, illetve 5000–6000 bűnöző befogadásában.

Ha a kérdésekre nem kapnak választ se a bizottság ülésén, se írásban, akkor a magyar embereknek jó lehetőségük lesz arra, hogy április 8-án választ adjanak a Fidesz-KDNP kormányzására – hangoztatta.

Kapott kérdést arról, mit szól ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, függetlenként indul az országgyűlési képviselőválasztáson. Molnár Zsolt azt mondta, az MSZP-nek van jelöltje Szombathelyen, Nemény András, a párt alelnöke személyében. Semmilyen részletet nem tud Czeglédy Csaba terveiről, nem állnak kapcsolatban – közölte arra a kérdésre, hogy vajon a képviselőjelöltként Czeglédy Csabát megillető mentelmi jog motiválhatta-e az indulást.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: OLAF Elios nemzetbiztonsági bizottság Országgyűlés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés