Hirdetés
Művház 2018. február 19. 12:03

SZIN50: Megvan az első külföldi fellépő, Szegedre jön Jess Glynne!

A szervezők az év ötvenedik napján jelentették be az 50 éves SZIN első külföldi fellépőit, a világslágerekből ismert Jess Glynne-t és a brit drum and bass meghatározó alakját, Wilkinsont.
Hirdetés

Akik azon szoktak keseregni, hogy ritkán hallanak a SZIN-en igazán aktuális külföldi fellépőt, azok most örülhetnek. Az 50 éves SZIN-re Szegedre érkezik az énekes-dalszerző Jess Glynne, aki mögött fiatal kora ellenére figyelemreméltó karrier áll: 2014 óta szinte minden dala jó helyezéseket ért el a brit listákon, legyen az Grammy-díjas vendégszereplés a Clean Bandit vagy Route 94 mellett, vagy éppen valamelyik saját felvétele. Legújabban pedig egy Rudimental-dalban működött közre Macklemore-ral és Dan Caplennel. Jess Glynne-t az is ismeri, aki azt hiszi, hogy nem, ebből a pár éve a csapból is folyó dalból mindenképpen:

Élő koncertet ad az idei SZIN-en a 28 éves angol DJ Wilkinson, aki a sikeres bemutatkozó albuma után a brit drum and bass-szcéna meghatározó alakjává vált. 2017-ben kiadta új lemezét, a Hypnoticot, ami az Egyesült Királyságban hamar listavezető lett a dance-listákon.

A külföldiek mellett erősödik a hazai felhozatal is: már ott a sorban Majka & Curtis, a Punnany Massif, valamint a Wellhello is.

Korábban javarészt olyan hazhaiakat jelentettek be a szervezők, akik a fesztiválhoz hasonlóan valami évfordulót ünnepelnek idén. A Paddy and The Rats tiz, a Bëlga húsz éves, a Csík zenekar idén harminc, és jön Szegedre az Ákos 50 turné is. Merthogy Ákos, mint a SZIN, idén ötvenéves.

(fotó: http://recorder.blog.hu)

Abban az évben, amikor a Broadway-n bemutatták a hippikultúra emblematikus musicaljét, a Hairt, Magyarországon is megmozdult valami. 1968-ban Szegeden először gyűltek össze az ország minden részéről érkező fiatalok, hogy együtt bulizzanak a kor ismert zenekaraira, raádásul, ami nagy szó, hogy a támogatottak és tűrtek mellett – fura módon cenzúrázás nélkül – a tiltottakat is hallhatták. Nem túlzás: 1968-ban Szegeden indult a hazai fesztiváltörténelem.

Az 50 éves SZIN idén augusztus 22–26. között lesz, a már megszokott Szegedi Partfürdőn. A fesztiválra március 15-éig akciós áron 15950 forintért lehet bérletet venni. Ez is jó hír.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: SZIN