Színes 2018. február 18. 11:51

Honlap a család és a karrier összeegyeztethetőségéért

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet program próbál megoldást kínálni erre a sokszor lehetetlennek tűnő dologra.

Ujvári Enikő elmondta: a balansz.info oldalon a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is adnak tippeket, hogyan lehet jó egyensúlyt tartani a család és a munka között. Hozzátette: a házasság hete keretében konferenciát is szerveztek család és karrier témában. A szakember elmondta: a rendezvény fontos témája volt, hogy a munkaerőpiacra belépő új generációk (Y és Z) sokkal tudatosabbak e téren, sokkal több elvárásuk van.

Ujvári Enikő kitért arra is: az új generációknál erősebb az igény például, hogy a férfiak jobban részt vegyenek a család életében. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomban külön munkacsoport foglalkozik az apák segítésével. Ugyanis – mint kiemelte – a munkaerőpiac sem megoldásokban, sem attitűdben nem áll teljesen készen, hogy a gyermekükkel otthon töltött fél vagy egy év után visszatérő apákat segítse.

Márpedig a szakember elmondása szerint az általuk megkérdezett apák jó tapasztalatokat szereztek a babázás során, és teljesen más szemlélettel tértek vissza munkahelyükre.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!