Szegeden 2018. február 18. 09:18

Tél eltemetve, banya elégetve!

Képriport
Fánkevő versennyel kezdődött és banyaégetéssel ért véget este hatkor a téltemetés a Szent István téren. Meg egy nem várt közjátékkal.

Az idén már negyedik évben rendezett télbúcsúztatót a Szent István téren a Szegedi Városkép és Piac Kft. Délelőtt tíz óráig már több mint félszáz kézműves foglalta el az Öreg hölgy, azaz a műemlék víztorony körüli területet. A megnyitót követően azonnal elindult az idei téltemetés első, évek óta népszerű produkciója, a fánkevő verseny.

Elgombázták a tűzcsapot

Javában tartott télbanya égetése, amikor teljesen váratlanul szökőkút tört föl a Szent István téren. Egy duguláselhárítással foglalkozó cég járműve ki akart tolatni az egyik ház elől, de nem tudott az úttesten. Egy kicsit fölment a járdára, és ott nekitolatott a tűzcsapnak...

A gyerekek busóálarcot is készíthettek, óriáskockákkal játszhattak, majd fergeteges Grimm-Busz Buli várta a családokat.

Az esemény fénypontja idén is a kiszebábégetés volt. Este fél 6-kor indul a menet a Dugonics térről a banyával, amely végül a Szent István téren fejezte be földi pályafutását és lobbant lángra.

A babona szerint a kiszebáb égetése megszabadítja az embereket minden bajtól, csak annyi kell, hogy felírjuk bánatunkat egy cetlire, feltűzzük a bábra és a problémánk füsté válik – érdemes még megpróbálkozni vele.

FRISSÍTÉS!:
Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió riportját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Városkép és Piac Kft. Szent István tér téltemetés