Hirdetés
Ziccer 2011. szeptember 11. 20:24 Forrás: nb1.hu

Fradi: Győzelemmel debütált Détári az Üllői úton

Kétgólos győzelemmel debütált Détári Lajos az FTC kispadján a ZTE ellen - írja az nb1.hu.

Pikáns találkozónak ígérkezett a 8. forduló záró összecsapása: mindkét együttes padján új tréner ült, a hazaiaknál Détári Lajos, a vendégeknél pedig Prukner László debütálhatott vasárnap délután.
A zalaiakat irányító szakember egy hónapja még a Fradit próbálta győzelemre vezetni, így a zöld-fehérek játéka gyakorlatilag "nyitott könyv" lehetett volna Prukner előtt, de a ZTE játékosai mégsem "olvasták a játékot", az első félidő egyértelműen a Fradi mezőnyfölényéről szólt.
Úgy tűnt, Détári Lajosnak sikerült valamelyest felráznia csapatát, mert hosszú idő után újra tetszetős támadásokat vezetett a Ferencváros, a végjátékba azonban rendre hiba csúszott, a 39. percig helyzetek helyett jobbára csak sárga lapokat láthatott a helyszínre kilátogató mintegy 4000 néző. Aztán az első játékrész vége előtt 6 perccel Oláh lőtte ki a bal kapufát, majd nem sokkal később Jovanovic gólját érvénytelenítette les címén Szabó Zsolt, gól tehát nem esett, így a szünetre 0-0-al vonulhattak a csapatok.
A második félidő elején nagy lehetőséghez jutott a Ferencváros: Meyé megkapta második sárga lapját is, így a hazaiak emberelőnyben folytathatták a mérkőzést. A létszámfölényt hamar gólra tudta váltani a Fradi: a 66. percben Maróti szedett össze egy labdát a jobb szélen, majd Tóth Bencéhez passzolt, aki kiválóan tekert középre Oláh felé, a csatár pedig 8 méterről, a bal kapufa érintésével a hálóba helyezte a játékszert (1-0).
Szűk 10 perccel később megduplázta előnyét a Fradi, miután egy baloldali beadást követően, az üresen álló Tóth Bence 6 méterről ballal a jobb felső sarokba helyezett (2-0). Ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs, a hazaiak sorban alakították ki helyzeteiket. Elmondható, hogy az FTC először játszott jól az idei bajnokságban.
Az eredmény már nem változott, így a Détári Lajos által irányított zöld-fehér együttes elkönyvelhette idei első győzelmét, ám a Fradi ezzel még továbbra is a kiesőzónában van. Ennél már csak a ZTE helyzete rosszabb: Prukner László csapata továbbra is sereghajtó...

Forrás: nb1.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!