Hirdetés
Ziccer 2016. október 3. 21:40

Rövid szegedi sporthírek hétfőn

Vereséggel folytatta szereplését a SZEOL SC a labdarúgó NB II-ben. Tóth Ákos együttese a 12. fordulóban 3-0-ra kikapott a szintén újonc Cigánd vendégeként. A Szeged 2011-Grosics Akadémia hazai pályán, Gyulán 1-1-es döntetlent játszott a Balmazújvárossal.

Hirdetés

Szombaton hazai környezetben, Szegeden versenyzett az olimpiai bronzérmes Márton Anita. A világklasszis súlylökőre sokan voltak kíváncsiak a Tisza Kupa Nemzetközi atlétikai Versenyen, ahol két számban is indult. A diszkoszvetést és a súlylökést is megnyerte, így dupla sikerrel zárta pályafutása legjobb idényét.

Darázs Antal születésének 70. évfordulóján Emléktáblát állított az Autóklub és a Dél-alföldi Veteránjármű Egyesület. A hazai autocross megalapítója 1946-ban született. Első versenyét 1977-ben futotta Csehszlovákiában. Karrierje során számos járművet épített, melyekkel a hazai és a nemzetközi porondon is kiemelkedő eredményeket ért el. Pályafutása során hatszor volt országos bajnok. 2005-ben állt utoljára rajthoz Nyírádon, ekkor már súlyos betegen. Nem sokkal a verseny után hunyt el. Emléktábláját szombaton a Földmíves utcai lakóházán helyezték el.

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Naturtex-SZTE-Szedeák élvonalbeli férfi kosárlabdacsapata. Nikola Lazics együttese az A-csoportos újonc Vasas ellen lépett pályára. Andrija Csiricsék parádés kezdés után 33-19-re vezettek az első negyed végén, ám a folytatás már kevésbé sikerült jól. A csapatépítésben előrébb járó fővárosiak fordítottak és végül 85-75-re legyőzték a Szegedet. A Szedeák pénteken 18 órakor a Körmend elleni hazai bajnokival kezdi az idényt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!