Hirdetés
Belföld 2011. szeptember 6. 10:46

Ismét betörőket fogott a csongrádi nyomkövető kutya

Ismét nyomra vezette a rendőröket Nike, a csongrádi kapitányság kutyája, ezúttal két betörő elfogásában segített - tájékoztatta a megyei főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.
Hirdetés

A csongrádi Vörösmarty utcából tett bejelentést egy férfi, hogy a hétvégén ismeretlen tettesek betörtek hozzá, étkészletet, porcelánokat és elektronikai cikkeket loptak el tőle. A csongrádi nyomozók a helyszíni szemlére magukkal vitték a kapitányság nyomkövető kutyáját, és Nike ezúttal is szagot fogott, elindult az elkövetők után. Néhány száz méter után befordult egy kis utcába, és nem ment tovább - mondta Szenti Szabolcs százados.

    A csongrádi rendőrök összegyűjtötték, hogy az utca lakói közül kinek volt már dolga velük, és rá is találtak egy középkorú férfira és egy nőre. Házkutatást tartottak náluk, és megtalálták az ellopott tárgyak jelentős részét.
    A két gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ügyben lopás bűntette miatt indított eljárást a Csongrádi Rendőrkapitányság, a gyanúsítottak várhatóan 30 napon belül bíróság elé állnak.
    Nike legutóbb augusztus végén segítette egy betörő elfogását.

bkzg \\ blz

MTI 2011. szeptember 6., kedd 10:40

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!