Hirdetés
Ziccer 2011. szeptember 1. 18:12

Labdarúgás- Rudolf: nincs mit veszítenünk

Nincs veszítenivalója a magyar labdarúgó-válogatottnak a pénteki, svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen Rudolf Gergely szerint, mivel a csapatot rengeteg sérülés és eltiltás sújtotta, ráadásul az esélyesség terhe is a vendégeket nyomja.
Hirdetés

    "Nincs mit veszítenünk, aggódjanak ők, mi csak nyerhetünk ezen a meccsen" - jelentette ki csütörtökön, a válogatott telki edzőtáborában tartott sajtótájékoztatón a Genoától kölcsönbe a görög Panathinaikoszhoz került csatár, aki újságírói kérdésre úgy válaszolt, nem sok szó esik Zlatan Ibrahimovicról, a rivális legnagyobb sztárjáról, mert a csapat tagjai elsősorban saját játékukra koncentrálnak. Hozzátette: ettől még persze jól ismerik, de elsősorban mindenki a saját feladatát szeretné megoldani.
    Egervári Sándor szövetségi kapitány kijelentette: nem aggódik a sok hiányzó miatt, mert akik pályára léphetnek pénteken, azokon komoly elszántságot tapasztal. A szakember sérülés miatt nem számíthat Dzsudzsák Balázsra, Gera Zoltánra és Szalai Ádámra, Juhász Roland és Vanczák Vilmos pedig eltiltás miatt nem játszhat pénteken.
    "A győzelmi kényszer ellenére nincs plusz nyomás a játékosokon. A döntetlennel nem egyeznék ki, mert mindig győzelemre játszunk, legyen az ellenfél Spanyolország, Hollandia, vagy éppen Svédország. Persze nyerni nem mindig sikerül" - mondta a magyar szakvezető, aki elárulta, ezen a mérkőzésen Hajnal Tamás lesz a csapatkapitány.
    Az MTI kérdésére, mely szerint a 80. percben, 1-0-ás vezetésnél az eredmény őrzése, vagy az egymás elleni eredmény fontossága miatt az újabb gól megszerzése lenne-e a cél, úgy válaszolt a szakember, hogy a válogatottban minden meccsen a lefújásig a maximumot kell nyújtani, sosem szabad visszavenni a tempóból.
    Svédországban tavaly szeptemberben 2-0-ra kapott ki a magyar együttes, s a csoport végeredményénél azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.
    Hajnal, aki szerint nem plusz motivációt, hanem megtiszteltetést jelent a csapatkapitányi karszalag, azt emelte ki, hogy nem szabad a múlttal foglalkozni, már csak azért sem, mert az elmúlt egy évben sokat fejlődött a magyar csapat. Hozzátette, olyan kiélezett meccsre számít, mint amilyen az utóbbi két hazai meccs volt a skandinávok ellen, de reményei szerint ezúttal nem a vendégek szerzik a győztes gólt az utolsó pillanatokban.
    A találkozó pénteken 19:45 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

sgj \\ slr

MTI 2011. szeptember 1., csütörtök 17:45

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!