Hirdetés
Belföld 2011. szeptember 1. 11:09

Egy nap alatt elfogták a makói rablókat

Egy nap alatt elfogott a rendőrség négy rablót, aki a gyanú szerint otthonában bántalmazott és lopott meg egy idős makói férfit - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

    A négy gyanúsított - két férfi és két nő - makói otthonában tört rá az idős sértettre keddre virradó éjszaka. Egyikőjük, egy 41 éves férfi megtámadta a lakás tulajdonosát, és pénzt követelt tőle. Az erőszakos fellépés hatására a sértett átadta 1100 forintját. A rablók ezután magukhoz vettek egy centrifugát, egy mosógépet és két gázpalackot, majd távoztak - ismertette a történteket Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
    A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett - közölte a százados.
    A nyomozás során a rendőrök hamar megtalálták azt, aki megvette az ellopott háztartási gépeket és az egyik gázpalackot, majd eljutottak a gyanúsítottakhoz, akiket szerdán elfogtak. A házkutatások során megtalálták a másik lopott gázpalackot is. Az is kiderült, hogy az 1100 forintot gyorsan elköltötték, sört vettek belőle.
    A 41 éves férfi ellen már számos eljárás folyt betöréses lopás miatt. A gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, ellenük csoportosan elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta a szóvivő.
    Mind a négy gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

bkzg \\ bwt \\ ppd

MTI 2011. szeptember 1., csütörtök 11:04

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!