Hirdetés
Művház 2016. június 10. 11:10

Megnyílnak az udvarok Tápén

Megnyílnak az udvarok Tápén
Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a hétvégén a Tápai Udvarok Napját. A változatos programok közös jellemzője, hogy mindegyiket valamelyik helyi épület udvarán tartják.

A péntektől vasárnapig tartó rendezvénysorozat megnyitója június 10-én este 6 órakor lesz a Heller Ödön Művelődési Házban, ahol az érdeklődők megtekinthetik Csudavilág című gyűjteményes kiállítást, majd ehhez a programhoz kapcsolódva a Szökevény csillagok című szvit ősbemutatójára kerül sor. A nyitónap a Minor együttes koncertjével zárul.

Szombaton délelőtt 10-kor nyílnak meg a tápai magánházak és intézmények ajtajai, kapui. Az udvarokat végiglátogatók leigazoltathatják a "Tápai Udvarok Sorsjegyet", amelyek mindegyik az este folyamán sorsoláson vesznek részt a Heller Ödön Művelődési Házban. A Tápai Udvarok Sorsjegyeket a művelődési házban lehet megkapni, június 10-én, 11-én az összes udvarban is lehet majd kapni.

Csak ízelítőül vegyünk néhány udvart, és az ott található programokat: Az egészségudvar helyszíne a Heller Ödön Művelődési Ház. Itt vérnyomásméréstől a véradásig sok egészséggel kapcsolatos program vár a látogatókra. A Sportudvar a Tápé ESK sportpályája a Budai Nagy Antal utcában. Itt rendezik meg többek között a Ferencváros-Tápé öregfiúk meccset. A honvédség udvar a Piac téren lesz. A Magyar Honvédség Toborzó Irodát működtet itt, ahol megismerkedhetnek a honvédséggel, munkalehetőségekkel, valamint hadi gépek bemutatója is lesz. Délután innen indul Magyar Honvédség - Hódmezővásárhely Helyőrség Zenekara, amely menetzenével masírozik el a Heller Ödön Művelődési Házba.

Söröskorsó udvar is lesz a Déva utca 20. szám alatti háznál. Itt Polonkai Sándor európai hírű söröskorsó gyűjteményét lehet megtekinteni, némi sörkóstolással. A Gyűjtemény udvar helyszíne a Heller Ödön Művelődési Ház emelete. Molnár Imre Tápéi Honismereti Gyűjteményét lehet megtekinteni, szakavatott vezetéssel. A Gera - Forma 1-udvar a Honfoglalás utca 73. szám alatt található. Lesz itt Gyorsasági autókerékcsere, lehetőség nyílik egyéni, csapat (család) ügyességi megmérettetésre. A helyszínek között egy tápéi vállalkozó lovasfogata szállítja a vendégeket.

Este kerül sor a Tápéért emlékérem átadására, majd Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar szórakoztatja a tápaiakat. Vasárnap egy amatőr és egy profi tekeversenyt rendeznek, majd stílszerűen a tekeudvarban adják át a díjakat.

Aki ennél is több programra kíváncsi, látogasson el a hellerodonmh.hu oldalra. A Szegedi Hírekben is beszámoltunk a közelgő rendezvényről a múlt héten, a rövid riportban a söröskorsó-gyűjteményt is megmutattuk, IDE kattintva érhető el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!