Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Böczögő Dorina és Hídvégi Vid nyerte a tornászok első vb-válogatóját
Ziccer 2011. augusztus 31. 21:30

Böczögő Dorina és Hídvégi Vid nyerte a tornászok első vb-válogatóját

A nőknél Böczögő Dorina, a férfiaknál pedig Hídvégi Vid bizonyult a legjobbnak szerdán a tornászok első világbajnoki válogatóján. Az olimpiai kvalifikációs vb-t október 8. és 16. között rendezik Tokióban.

A magyar női válogatott tagjai Tatán versenyeztek, Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerint az összkép kifejezetten jó volt. Böczögő felemáskorláton adott elő új gyakorlatot, ugrásban még a kisebb pontértékűt hozta. Jól szerepelt Austin Sheppard is, aki különösen gerendán jeleskedett, talajon nem indult. A válogatót a helyezési pontok alapján nyerte Böczögő, Sheppard és Divéky Luca előtt.
    A második vb-válogató a szeptember 10-11-i országos bajnokság lesz. A két verseny eredménye alapján az első három automatikusan tagja a vb-csapatnak, három tornászt a vezetőedző jelöl. A nőknél a szerenként elért helyezésekre kapnak pontokat a versenyzők, így alakul ki a végső sorrend.
    A férfiak a budapesti Tornacsarnokban szerepeltek. Hídvégi Rácz Attila és Vlacsil Attila elől kaparintotta meg az első helyet. Kovács István vezetőedző szerint mindenki hozta a formáját, saját tudásának és képességének megfelelően tornázott. Állóképességi és technikai hibák még akadtak, de azok kijavítására van még közel egy hónap. Az előzetes terveknek megfelelően a világbajnok Berki Krisztián a lólengés mellett további három szeren is elindult. A vezetőedző úgy véli, legjobban nyújtógyakorlata sikerült, itt már most el tudja érni az olimpiai kvalifikációs szükséges pontszámot. Ugrásán még javítania kell, az utolsó szerre, a gyűrűre elfáradt, belengett, de egyébként az is jól sikerült volna. Lólengésben hozta a formáját, jóllehet még tökéletesíteni kell a gyakorlatot a vb-ig. A férfiaknál az egyéni összetettben és a szerenként elért helyezésekre is pontokat kapnak a versenyzők.
    A két válogatóverseny eredménye alapján az első három tornász automatikusan tagja a vb-csapatnak, míg a másik négyet a vezetőedző jelöli ki.
    Az első válogató után csütörtökön többen Világkupa-versenyre utaznak Gentbe: a nőknél Sheppard (ugrás, korlát, gerenda), Böczögő (ugrás, korlát, talaj) és Divéky (gerenda, talaj) szerepel a hétvégi, belgiumi viadalon, míg a férfiaknál Berki Krisztián (lólengés, gyűrű, ugrás, nyújtó), Rácz Attila (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó) és Mihók Ádádm (talaj, ló, ugrás, korlát) képviseli majd a magyar színeket.

sgr

MTI 2011. augusztus 31., szerda 21:08

\"

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!