Hirdetés
Ziccer 2011. augusztus 21. 19:53

Két arany és olimpiai kvóták a kajak-kenu vb-n vasárnap

Két arany és olimpiai kvóták a kajak-kenu vb-n vasárnap
Aranyérmes lett a Kovács Katalin, Kozák Danuta kajak kettes 200 méteren a szegedi világbajnokságon. Kovács Katalinnak a mostani a 31. világbajnoki címe. Délelőtt 5000 méteren Csipes Tamara győzött. Férfi kajakban 7, női kajakban 6 kenuban pedig 1 olimpiai kvótát szereztek a magyar versenyzők a szegedi világbajnokságon.

Az egyik elsőség a 22. születésnapját szerdán ünneplő Csipes Tamara nevéhez fűződött, aki 5000 méteren diadalmaskodott. A Domino Honvéd kajakosa rendkívül taktikusan lapátolt, s teljesen megérdemelten harcolta ki a győzelmet.

A magyar versenyző - akinek édesapja, egyben edzője, az olimpiai bajnok Csipes Ferenc 1986-ban, Montrealban szintén nyert világbajnoki címet hosszú távon,, mégpedig 10 ezer méteren - második aranyérmét gyűjtötte be Szegeden, pályafutását tekintve pedig ez a negyedik vb-címe a felnőttek között.

A férfiak hasonló számában Pauman Dániel, valamint a kenus Varga Dávid egyformán kilencedikként zárt.

A 200-as döntők után egyedül a Kovács Katalin, Kozák Danuta kajakos duó állhatott fel a dobogóra a hazaiak közül, ők azonban annak a legmagasabb fokára. K-1-ben Molnár Péter nyolcadik, a 2006-ban ebben a számban ugyanitt világbajnok Paksy Tímea pedig utolsó, azaz kilencedik lett a fináléban, ezzel együtt mindketten szereztek egy-egy kvótát. A Sík Márton, Beé István kajakos duó hetedikként ért célba, ezzel azonban ők nem gyűjtöttek indulási jogokat.

C-2-ben Horváth Gábor és Foltán László ötödik lett a fináléban, míg Takács Kincső hatodik helyen ért célba a női kenusok versenyében.

A váltók fináléiban nem termett babér a magyaroknak, érem nélkül zártak.

A befejező napon is több mint tízezer néző buzdította a hazai sportolókat a Maty-éren, ahol ismét 30 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála.

MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!