Hirdetés
Bulvár 2015. január 1. 17:49

Újévi Csobbanás a Balatonban Szigligeten

Képgaléria
Újévi Csobbanás a Balatonban Szigligeten
 Napok óta törik a jeget a Balatonon Szigligetpartjainál a 4. Újévi Csobbanáshoz, amelyre több mint háromszáz résztvevőt várnak - tájékoztatta Balassa Balázs, a település polgármestere az MTI-t szerdán. 

   Az eseményre sokan neveztek az ország legkülönbözőbb településeiről. A növekvő népszerűség miatt idén először három orvos fogja vizsgálni a résztvevők alkalmasságát a vízbemerülés előtt - mondta az eseményen rendszeresen résztvevő polgármester, aki felidézte azt is, hogy a Balatonnál először Szigligeten teremtették meg a hagyományát az újévi fürdőzésnek.

A csobbanás azt a hiedelmet idézi, hogy aki megmártózik a tó jeges vízében az év első napján, az egész évben egészséges lesz.     A rendezvény indításának évében még csak 37-en merültek a Balaton jeges vízébe Szigligetnél, egy évvel később már csaknem kétszázan. Tavaly 280-an csobbantak; a részvevők legfiatalabbja 8 éves, a legidősebbje egy 71 éves hölgy volt. 

   Az orvosi vizsgálatok január elsején 11 órakor kezdődnek a partnál felállított sátorban. A rendezvény hangulatát a Cimbaliband fokozza, a zenekar a vállalkozó szelleműek fürdőzése alatt a balatoni élményekről fog dalolni, benne az újévi csobbanással. A 14 órakor kezdődő esemény a résztvevők köszöntésével és emléklapok kiosztásával zárul.   

 A polgármester arról is beszámolt, hogy idén a beindult erőteljes jegesedés miatt a 2013-as fürdőzésnél is extrémebb körülményekre számítanak, pedig akkor a délkeleti szél jégtáblákat fújt a szigligeti öbölbe és a fürdőzőknek ezeken kellett átgázolniuk, hogy a nyílt vízre kijussanak. Bármilyen hideg lesz, a csobbanást mindenképpen megtartják a Szigligeti strandon, melyre az utolsó pillanatig bárki jelentkezhet - tette hozzá Balassa Balázs.

MTl

FOTÓ:  Szigliget, 2015. január 1. Résztvevők a 3 Celsius-fokos Balatonban a 4. Újévi csobbanás elnevezésű rendezvényen aszigligeti strandon 2015. január 1-jén.

MTI Fotó: Varga György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!