Hirdetés
Hirdetés
Választás 2014 2014. november 23. 19:07

Időközi választás Újpesten: NVI: egyetlen rendkívüli esemény történt a szavazáson

 Egyetlen rendkívüli esemény történt az újpesti időközi országgyűlési képviselő-választás vasárnapi szavazásán, az egyik XIII. kerületi fülkében egy szavazólapot találtak – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) esti ülésén.

Hirdetés

    Pálffy Ilona elmondta, a szavazólapot a helyi választási bizottság érvénytelenítette és jegyzőkönyvet állított ki az esetről.    Az NVI elnökének tájékoztatása szerint az időközi választásra - kilenc külképviseletre - 17 választópolgár kért előzetesen szavazólapokat, a legtávolabb – egyetlen szavazó – Szöulba. Közölte, itt már délelőtt \"100 százalékos megjelenési aránnyal\" bezárt a külképviseleti szavazókör.    

Pálffy Ilona szerint a 17.30 órai - 28,93 százalékos - részvételi adatok azt mutatják, hogy \"nincs túl nagy választási kedv\" az időközi szavazáson a 78 ezer választópolgár körében.    Jelezte, a választási részvétel a IV. kerületben csaknem 3 százalékkal volt magasabb, mint a választókerület XIII. kerületi részén. Kitért arra is, a választópolgárok a legtöbben - 40,79 százalék - egy IV. kerületi szavazókörbe mentek el, míg a legkevesebben – 11,57 százalék - egy XIII. kerületibe.    Az NVI elnökének tájékoztatása szerint a www.valasztas.hu oldalon várhatóan 19.45 után kezdik el a részeredmények közzétételét, 20 perces frissítési idővel.

MTl

FRISSÍTVE:

Fidesz: a várakozásoknak megfelelően minden maradt a régiben 

 A várakozásoknak megfelelően minden maradt a régiben az újpesti időközi országgyűlési választáson - reagált a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap este az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Szocialista Párt (MSZP) jelöltje, Horváth Imre választási győzelmére.    Tuzson Bence azt írta: az MSZP meg tudta tartani azt a mandátumot, ami eddig is az övé volt, a tavaszi választáson ugyanis szintén az MSZP színeiben nyert mandátumot Kiss Péter.  

  A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési választást tartani.    A nem végleges összesítés szerint a vasárnapi szavazáson valamivel több mint 26 ezren voksoltak. A szavazatok 98,79 százalékos feldolgozottsága után közzétett adatok szerint Horváth Imre 13 164 szavazatot kapott, ezzel a szavazatok 50,62 százalékát szerezte meg.  

  Hollósi Antal Gáborra, a Fidesz-KDNP jelöltjére a választópolgárok 30,67 százaléka (7975 szavazat), Urbán Flóriánra, a Jobbik jelöltjére 9,82 százaléka (2554), Kanász-Nagy Mátéra, az LMP jelöltjére 5,04 százaléka (1310) voksolt.

MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés