Hirdetés
Hirdetés
Szeged 2014. július 30. 11:02

Új üzemcsarnokot épített a szegedi Elcometal Kft.

Új üzemcsarnokot épített a szegedi Elcometal Kft.
 Mintegy 180 millió forintból bővítette üzemcsarnokát az Elcometal Kft., a beruházáshoz a csavar- és kötőelemgyártással foglalkozó cég 61 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a cég szerdán az MTI-vel.  

Hirdetés

 Az új 1600 négyzetméteres üzemben az amerikai exporthoz szükséges, speciális bárkóddal ellátott csomagoló részleget és a kutatás-fejlesztést szolgáló laboratóriumot alakítottak ki.   

  A szegedi cég szabványos kötőelemeit olyan autó és tehergépjármű márkák főalkatrészeibe építik be, mint például a Mazda, a Toyota, a Nissan és az Audi. Az új üzem beindulásával 5-12 millió darabos megrendelések is teljesíthetők és a jelenleg 40 fős vállalat további 10-12 alkalmazottat tud felvenni - áll a közleményben. 

   Az Elcometal Kft. 25 éve működik az autóipari piacon, teljesen magyar tulajdonban, termékeinek 30 százalékát külföldön értékesíti, amelynek felvevő piaca elsősorban Európa, illetve Amerika, és Dél-Afrika.  

  A társaság nettó árbevétele a 2012-ben elért 376,055 millió forintról tavaly 400,410 millió forintra emelkedett, adózott eredménye pedig tavaly 8,110 millió forintra esett az azt megelőző évi 9,672 millió forintról. A vállalat előrehaladott tárgyalásokat folytat leendő ügyfelekkel, az új megrendeléseknek köszönhetően pedig 30-40 százalékos árbevétel-növekedésre számít a következő két évben - tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

MTI

A képen az Elcometál Kft. szegedi telephelye

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés