Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság 2014. február 9. 09:52

 A Jobbik az atomerőmű további fejlesztése mellett állt ki

 A Jobbik az atomerőmű további fejlesztése mellett állt ki
A Jobbik a paksi atomerőmű további üzemeltetése és fejlesztése mellett állt ki, szó sincs arról, hogy Magyarország száz évre történő eladósodását vagy Oroszországtól való függőségét szavazta volna meg - közölte Kepli Lajos, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, környezetvédelmi és energiapolitikai szakpolitikusa szombaton sajtótájékoztatón Veszprémben.  

Hirdetés
Hirdetés

   A képviselő hozzátette: a Jobbik azt a keretmegállapodást támogatta, amely az atomerőmű régi blokkjainak újakra való cseréjéről szól, s ebben pénzügyi megállapodásról még nem volt szó. 

   Az MTI kérdésére azt válaszolta: ha a Jobbik kormányra kerül az áprilisi választások után, tiszteletben tartja a most aláírt nemzetközi egyezményt, de Paks ügyében a még el nem döntött kérdésekben népszavazáson kérnék ki az emberek véleményét. Hozzátette, objektív tájékoztatáson alapuló népszavazáson a lakosság képes arra, hogy eldöntse, szükség van-e az atomenergia alkalmazására, az erőmű új blokkjainak megépítésére, vagy fokozatosan kivonják az atomenergiát.  

  A Jobbik szerint még nem időszerű az atomenergia megújuló energiával való kiváltása. Kepli Lajos úgy vélte, hogy a két technológiát egyelőre együtt kell alkalmazni, a nagyteljesítményű atom- és vízerőművek szabályozható teljesítménye lehetővé tenné a megújuló energiák elterjedését.

MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés