Hirdetés
Hirdetés
Választás 2014 2014. február 8. 23:53

Szájer: az áprilisi választáson a rezsicsökkentési folyamatokról is döntenek a választók

 A következő országgyűlési választásnak az a tétje, hogy a rezsicsökkentési folyamat fennmaradhat-e - mondta Szájer József, a Fidesz európai parlamenti képviselője szombaton Szerencsen, a rezsicsökkentésről tartott lakossági fórumon.  

Hirdetés
Hirdetés

  Az Európai Parlament néppárti frakciójának alelnöke mintegy félezer ember előtt hangsúlyozta: ellenfeleik meghirdették, hogy megszüntetik a rezsicsökkentést, mert ez számukra azt bizonyítja, hogy az, amit ők csináltak 2010 előtt, nem volt megfelelő.  

  A fideszes politikus szerint ennek a folyamatnak a fenntartása alapvetően szükséges, és ezért mindenki tehet. A választók a legtöbbet azzal tehetik érte, ha áprilisban megerősítik a jelenlegi kormányzati irányzatot. Erre az erőre óriási szükségünk van, erő nélkül ez a folyamat nem végrehajtható - szögezte le Szájer József.  

  A néppárti képviselő emlékeztetett arra, hogy 2013-ben egyebek mellett 20 százalékkal csökkent a gáz, a villany és a távfűtés ára, 10 százalékkal kevesebbet kell fizetni a vízért, a szemétszállításért, a kéményseprésért és a szennyvíz-szippantásért, valamint a palackos gázért és a csatornadíjért.   

 Hozzátette, hogy ez az év a rezsicsökkentés éve lesz: áprilisban a gáz ára 6,5 százalékkal, szeptemberben az áramé 5,7 százalékkal, októberben a távhőé 3,3 százalékkal csökken. Az előző rezsicsökkentés eredményeként egyébként 240 milliárd forint maradt a polgárok zsebében, ez annak az egyhavi fizetésnek vagy nyugdíjnak felel meg, amelyet a korábbi szocialista kormányok elvettek az emberektől - közölte. 

   Szájer József szólt arról is, hogy a rezsiharc három fronton zajlik: a külföldi tulajdonban lévő közműcégekkel, Brüsszellel és a magyar baloldallal. Ez utóbbiról azt mondta: egyértelmű, hogy a baloldal nem a magyar emberek érdekeit képviseli, \"nem szabad nekik még egy esélyt adnunk\".  

Az április 6-i választásról szólva kitért arra, a polgárok arról is döntenek, hogy a közműszolgáltatások nonprofit vállalkozások legyenek, \"ne kelljen kifizetnünk ezen cégek profitját\". Úgy fogalmazott: ezt a törvényt egyébként a választás után fogadjuk el, ezért is kérjük a polgárok támogatását.

MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés