Hirdetés
Hirdetés
Belföld 2014. február 5. 08:59

Medián: 22 százalékos Fidesz-előny

Mind a teljes népességen belül, mind a biztos pártválasztók körében utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP. 51 százalék semmiképp sem szavazna a baloldali Összefogásra.

Hirdetés
Hirdetés

A teljes népességen belül a Fidesz 39 százalékon állt a Medián január végi felmérése szerint. A baloldali Összefogás (MSZP - Együtt-PM - DK - Liberálisok) formációját 22 százalék támogatja. A Jobbik 10 százalékon áll, míg az LMP 3 százalékon.

A biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP-re 52 százalék voksolna, a baloldali Összefogásra mindössze 30 százalék. Harmadik helyen áll a Jobbik 14 százalékos támogatottsággal, s nagy bajban az LMP: két hónappal választások előtt csak 2 százalék szavazna a liberális ökopártra. 2 százalék egyéb pártokat támogat.

A válaszadók 51 százaléka kizártnak tartja, hogy a baloldali Összefogásra szavazzon.

A politikusok népszerűségi listáján első Áder János köztársasági elnök 53, második Orbán Viktor miniszterelnök 45 százalékkal. Az első tízbe csak egy ellenzéki tudta magát beverekedni Mesterházy Attila MSZP-elnök személyében, ő 33 százalékpontos szimpátiaindexszel bír.

Szintén a Fidesz esélyeit mutatja, hogy az elmúlt egy év alatt közel kétszeresére, 22-ről 40 százalékra nőtt azok aránya, akik úgy látják: az országban jó irányba mennek a dolgok.

A felmérés részleteit a HVG csütörtöki száma ismerteti.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés