Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Belföld
  • Az a bank finanszírozta a 18. kerületi kötvénykibocsátást, mely Simon 250 milliós számláját vezette
Belföld 2014. február 5. 08:37 Forrás: Fotó: MTI - Földi Imre

Az a bank finanszírozta a 18. kerületi kötvénykibocsátást, mely Simon 250 milliós számláját vezette

Az a bank finanszírozta a 18. kerületi kötvénykibocsátást, mely Simon 250 milliós számláját vezette
Ugyanaz az osztrák bank finanszírozott egy XVIII. kerületi kötvénykibocsátást, amelynél Simon Gábor szocialista elnökhelyettes számlát nyitott, nagyjából akkor, amikor a kibocsátás megtörtént - tárta fel az Index. A hírportál cikke szerint Simon eltitkolt bankszámlájával kapcsolatos adatokat maga a pénzintézet adta ki a magyar hatóságoknak, miután azok hivatalos megkeresést küldtek az osztrákoknak. Simont letargikus hangulatban hallgatta meg az MSZP vezetése...

Hirdetés
Hirdetés

Egy olyan osztrák bankban nyitott számlát Simon Gábor 2008-ban Ausztriában, amelynek nemzetközi hálózata azóta orosz tulajdonba került. Tavaly maga a pénzintézet adta ki a szocialista politikus számlájának egyenlegét és az azzal kapcsolatos egyéb adatokat a vizsgálódó magyar hatóságoknak – tudta meg az Index.

 Az Index információi szerint a bankszámla akkor került a magyar hatóságok látókörébe, amikor a XVIII. kerület előző szocialista vezetése által hátrahagyott gyanús ügyletekben vizsgálódtak. A kerületben a kormányváltás óta közel negyven ügyben tett feljelentést a mostani vezetés, több ügyben eljárás is indult. 

Forrásaink szerint nem a puszta véletlen műve, hogy az MSZP elnökhelyettese ugyanannál az osztrák banknál nyitott számlát 2008-ban, amely pénzintézet ugyanebben az időszakban a kerület 3 milliárdos devizaalapú kötvénykibocsátását is finanszírozta. Szintén érdekes, hogy ennél az ügyletnél az önkormányzat a banki ajánlatok közül a legdrágább ajánlatot választotta. Úgy tudjuk, csak a kibocsátás költségei hatvanmillió forintra rúgtak, holott a pénzintézetnek már a kötvénykibocsátáson jelentős haszna volt. Ráadásul egy uniós direktíva szerint szigorúbb szabályozás vonatkozik a politikusokra, ha bankszámlát nyitnak, Simonról pedig az osztrák bankároknak tudniuk kellett volna, hogy kicsoda, és ki kellett volna vizsgálniuk a pénz eredetét is - írja az Index.

Az előző szocialista garnitúra több tízmilliárd forintos adósságot hagyott hátra a kerületben, a kötvénykibocsátást sokan akkor és azóta is támadják, a Fidesz feljelentést is tett az ügyben - emlékeztet az Index.

Simon Gábort letargikus hangulatban hallgatta meg az MSZP vezetése. A párt második embere önkritikát gyakorolva végül \"önként\" távozik a szocialista pártból.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés