Hirdetés
Hirdetés
Belföld 2014. február 4. 20:29

Guruló százmilliók: Simon Gábor MSZP-elnökhelyettes távozik a pártból

Guruló százmilliók: Simon Gábor MSZP-elnökhelyettes távozik a pártból
 Az MSZP vezetésének kezdeményezésére Simon Gábor elnökhelyettes felfüggesztette párttagságát és minden, a pártban betöltött tisztségét - közölte az MSZP közleményben kedd este az MTI-vel.    A Magyar Nemzet keddi írása szerint Simon Gábor 240 millió forintos be nem vallott vagyont tart ausztriai bankszámlákon.  

Hirdetés
Hirdetés

  A szocialista párt közleménye szerint jelenleg nem tudható minden kétséget kizáróan, hogy a megjelent állításokból mi igaz, de \"az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság\".  

  Az MSZP vezetése kezdeményezte a párt illetékes testületeinek összehívását csütörtökre, hogy meghallgassák Simon Gábort, majd haladéktalanul megtegyék a szükséges lépéseket - írták.    A Magyar Nemzet kedden forrásmegjelölés nélkül azt írta: a szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot.   

 A napilap szerint Simon Gábor korábbi vagyonbevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi vagyonbevallásában sem szerepelteti azt.     Az MSZP-s képviselő a banknak úgy nyilatkozott, hogy a vagyon többek között egy cég és egy budapesti ingatlan eladásából származott - írta a Magyar Nemzet.   

 A napilap főszerkesztőjének, Liszkay Gábornak a kezdeményezésére vagyonvizsgálati eljárás indul Simon Gábor ügyében - közölte Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke. A bizottság jövő kedden ül össze.   

 Az MTI kedden többször kereste Simon Gábort, de nem sikerült elérni.

MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés