Hirdetés
Külföld 2013. szeptember 5. 15:37

Tömegbaleset Angliában több tucatnyi sérülttel

Képgaléria
Tömegbaleset Angliában több tucatnyi sérülttel
Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb közlekedési tömegbalesete történt csütörtökön Anglia délkeleti részén. A balesetben több százan megsérültek. 

   A rendőrség csütörtök délutáni, továbbra sem végleges adatai szerint legalább 130 személy- és teherjármű ütközött össze Kentben, a Sheppey-szigetet a szárazfölddel összekötő hídon. A térségre csütörtökön sűrű köd ereszkedett, a látótávolság 10-20 méterre csökkent, ám szemtanúk beszámolói szerint az autósok ezt teljesen figyelmen kívül hagyták; sokan közülük még járművük lámpáit sem kapcsolták be.   

 Az ütközéssorozat tíz percig tartott; a hídra érkező autók sokszor fékezés nélkül csapódtak bele az előttük feltorlódott roncsokba.    A mentők kétszáz sérültet láttak el a helyszínen, 27 személyt kórházba kellett szállítani; nyolcan súlyos sérüléseket szenvedtek.    Halálos áldozatot a mentőalakulatok csütörtök délutánig nem találtak.  

  A 2006-ban átadott, 1,25 kilométer hosszúságú híd négysávos autópályának számít, és a Nagy-Britanniában engedélyezett legmagasabb, 70 mérföldes (112 kilométer/órás) sebességkorlátozás érvényes rá.

MTI

FOTÓK: szöveg illusztráció

Ma ilyen köd volt Londonban (fotó: Veréb Róbert)

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!