Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2013. július 10. 21:51

Fantasztikus szegedi siker Szczecinben

Fantasztikus szegedi siker Szczecinben
Káprázatos teljesítménnyel kezdte a Lengyelországban zajló junior uszonyos- és búvárúszó Európa-bajnokságot Kosara Géza. A Muréna Szeged UBK tehetsége 1500 méteres felszíni úszásban győzött óriási fölénnyel. Kanyó Dénes tanítványa húsz métert vert a második helyen célba érő riválisára, ráadásul új korosztályos magyar csúcsot úszott. Géza a korábbi rekordot hét, saját egyéni legjobbját pedig huszonhat (!) másodperccel javította meg. 

Hirdetés

 

 

 

 

 

 

- Az utolsó szegedi edzésünkön Géza, valamint másik tanítványom, Grúber Kornél is úgy ment, mint a rakéta – nyilatkozta a vtvszeged.hu-nak Kanyó Dénes, a Muréna Szeged UBK edzője. Lenyűgöző teljesítményt nyújtottak pénteken, már akkor éreztem, hogy ezek a fiúk valami nagyot alkotnak majd Szczecinben. Miután elutaztak a versenyre, írtam nekik pár sort, majd elküldtem nekik a Himnuszt, hogy a hátra levő időben, mikor lefekszenek aludni, hallgassák. Óriási érzés valakinek segíteni valóra váltani álmát – tette hozzá a kétszeres világbajnok klasszis.

 

 

A 17 esztendős Kosara Géza az aranyérem mellett a 4x200 méteres fiú felszíni váltóval a harmadik helyen végzett csapattársával, a 15 éves Grúber Kornéllal együtt. A szegedi küldöttség harmadik tagja, Ladányi Réka sem maradt érem nélkül a nyitónapon. A szintén utolsó éves junior búvárúszó 100 méteren a második helyen ért be a célba.

Érmekért mennek című videó összeállításunk itt látható

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés