Hirdetés
Ujhelyi István uniós alapból hívná haza a kivándorolt orvosokat

Ujhelyi István uniós alapból hívná haza a kivándorolt orvosokat

2015. szeptember 18. 19:50

Ujhelyi István, szocialista Európai Parlamenti képviselő uniós alap létrehozását szorgalmazza az orvos-elvándorlás megakadályozására. Közleményében kitér arra, hogy a probléma megoldását elősegítheti egy olyan pénzügyi uniós alap létrehozása, amelyet a kivándoroltak hazahívására lehetne felhasználni a tagállamokban. A forrásokat közvetlenül az érintett cégek és intézmények pályázhatnák meg. Az egészségügyi szektor esetében ez lehetővé tenné például, hogy a hazatelepülő szakemberek számára bérrendezést, szolgálati lakást vagy egyéb otthonmaradást ösztönző programokat lehessen biztosítani.

Részletek
Ujhelyi lett az EP turisztikai szaktestületének vezetője

Ujhelyi lett az EP turisztikai szaktestületének vezetője

2015. február 17. 22:00

Az Európai Parlament turisztikai szaktestületének vezetője lett Ujhelyi István. A Szegedről indult politikus úgy véli, hogy több kezdeményezéssel is élt már, amellyel közvetetten ugyan, de a magyar emberek életén is tud változtatni. Ezt azon a fogadóórán mondta, amit kedden délután tartott Szegeden.

Részletek

A britek többsége kilépne az EU-ból

2014. december 21. 15:22

 A britek többsége kilépne az Európai Unióból a legújabb közvélemény-kutatás adatai szerint.    A WIN/Gallup International globális piac- és közvélemény-kutató csoport több EU-tagállamban elvégzett felmérése alapján - amelynek részleteit a The Sunday Times című tekintélyes vasárnapi brit konzervatív lap ismertette - a megkérdezett britek 51 százaléka voksolna arra, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az unióból.  

Részletek
Kisebbségi kérdéseket érintő fórumot tartottak Tápén

Kisebbségi kérdéseket érintő fórumot tartottak Tápén

2014. április 5. 15:33

Tégy Európáért, légy benne, ismerd meg. Ezzel a szlogennel tartottak fórumot Tápén a kisebbségek és a nők helyzetéről az EP VOKS programsorozat egyik állomásaként. A beszélgetést Becsey Zsolt, a Külügyminisztérium külgazdasági koordinátora és Kalmár Ferenc országgyűlési képviselő vezette a Heller Ödön Művelődési Házban.

Részletek