Hirdetés
  • Kezdőlap
  • "gasztronómia"-ként cimkézett hírek listázása
Nagy Iván: Nem volt egy nagy szám az első BBQ, amit ettem – itt az Embör első portrépodcastja!

Nagy Iván: Nem volt egy nagy szám az első BBQ, amit ettem – itt az Embör első portrépodcastja!

Egy blogon keresztül vett egy használt sütőt, mert nem akarta elfogadni, hogy az az étel, amelyet annyira meg akartak kóstolni, annyira borzasztó, mint amilyenként kapták. Igaza lett. Nagy Iván azóta képezi magát, mindent tudni akar a BBQ-ról. Ám most, Gedzo szegedi hangképcsarnokában nemcsak a húsok sütéséről volt szó.

Részletek
Szeged kulináris öröksége – Rézi nénitől a város legtehetségesebb ifjú szakácsáig

Szeged kulináris öröksége – Rézi nénitől a város legtehetségesebb ifjú szakácsáig

2020. október 20. 18:21 | gasztronómia helytörténet Szegedi Tükör

Szeged a bő levű korcsmák és szűkszavú magyarok városa – írták egykoron a városról. Gyorsan tegyük hozzá: Szeged az a város is, amely mindig sokat adott étkeire. Messze földön híres főzőasszonyok éltek és főztek itt halat, sütöttek récét és rétest. Alább a szegedi gasztronómia múltjának, jelenének és jövőjének kiemelkedő, tehetséges főzőasszonyairól, mai szóhasználattal: séfjeiről olvashatnak. A Szegedi Tükör összeállítása.

Részletek
Mindent borított a MOL-Pick Szegednél idén a koronavírus, de nem adják fel a kitűzött céljaikat: itt a Szeged Podcast tizedik adása

Mindent borított a MOL-Pick Szegednél idén a koronavírus, de nem adják fel a kitűzött céljaikat: itt a Szeged Podcast tizedik adása

Heti podcast-sorozatunkban ezúttal H. Nagy Máté, a Mol-Pick Szeged marketing-kommunikációs igazgatója volt a vendégünk, de szóba került a szegedi színház új premierje, az 1984, a foci-Eb és a magyar válogatott esélyei, és több programot is ajánlunk a hétvégére.

Részletek
Szeged Gasztro Könyvéből is az derül ki, hogy ez egy sokszínű, nyitott város – Itt a Szeged Podcast hetedik adása!

Szeged Gasztro Könyvéből is az derül ki, hogy ez egy sokszínű, nyitott város – Itt a Szeged Podcast hetedik adása!

Zajlik a könyvhét, megcsinálták a város gasztro könyvét, Bánhidi Bence és még másik hat MOL-Pick Szeged-játékos koronavírusos, egyre súlyosabb a járványhelyzet. Heti podcastünkben ezek mind szóba kerültek.

Részletek
Szeged idegenforgalmi adóbevételei alapján is a legjobb települések közé tartozik

Szeged idegenforgalmi adóbevételei alapján is a legjobb települések közé tartozik

A beszedett idegenforgalmi adó alapján állította össze a leglátogatottabb települések TOP 100-as listáját a turizmus.com. Szeged ez alapján a 15. helyen áll, csak hat budapesti kerület és néhány nagy múltú fürdőváros előzi meg.

Részletek
Ünnepi asztal: hal minden mennyiségben

Ünnepi asztal: hal minden mennyiségben

2019. december 21. 17:21 | gasztronómia karácsony Szegedi Tükör

A karácsonyi készülődéskor sem kell a spanyolviaszt feltalálnunk a konyhában. A régi lett az új divat: a klasszikus halételek, a töltött káposzta és a zserbó biztos nyerő, de észszerűen, takarékosan elkészítve. Amit csak tudunk, csináljunk saját magunk, mert a házi az igazi – mondja Katkó Krisztina, az Alkimista Kulináris Műhely séfje, aki két receptet is ajánlott a Szegedi Tükörnek.

Részletek
Két francia fiatal, aki kicsit szegedi lett

Két francia fiatal, aki kicsit szegedi lett

Közel húsz éve partneriskola a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a francia CFA Saint Michel Mont Mercure. Az együttműködésnek köszönhetően tizenhárom magyar diák szerezhetett szakmai végzettséget Vendée megyében, illetve évente négy diák utazhat ki Franciaországba 32 napos szakmai gyakorlatra az Erasmus+ program keretében. Franciaországból is rendszeresen érkeznek fiatalok Szegedre, hogy megismerjék a magyar konyha, vendéglátás és borkultúra specialitásait.

Részletek
A nagy zabálás: a moho sapiens már a spájzban van

A nagy zabálás: a moho sapiens már a spájzban van

Egyre többen, egyre jobban és egyre fiatalabban hízunk el. A kövérség mára az egész világon népbetegség lett. De vajon miért eszünk akkor is, amikor nem vagyunk éhesek? Eszünk, ha boldogok vagyunk és eszünk bánatukban is. A gyomrunknak is lenne lelke? – kérdeztük a Pedagógiai esték vendégétől, Forgács Attila gasztropszichológustól.

Részletek
Kiss Róbert Richárd, az egyik legjobb turisztikai szakíró rajong a városért, a szegediekért

Kiss Róbert Richárd, az egyik legjobb turisztikai szakíró rajong a városért, a szegediekért

2019. február 20. 15:28 | gasztronómia Szegedi Tükör turizmus

Szeged a kedvenc városa az ország egyik legismertebb és legelismertebb turisztikai szakírójának. Kiss Róbert Richárd állítja, Sziksósfürdőn jobb hamburgert evett, mint New Yorkban. A Szegedi Tükörnek adott interjújában elmondta, akkor is eljön Szegedre, ha nincs semmi dolga a városban, mert imádja a szegedieket, akiket rendkívül kedvesnek és vendégszeretőnek tart.

Részletek
Cápauszonylevesen innen, csülkös pacalon túl

Cápauszonylevesen innen, csülkös pacalon túl

2018. június 17. 13:19 | étterem gasztronómia Szegedi Tükör

Gai Phad Med Ma Muang Him Ma Phaan Rad Khao. Kitalálja, mi ez? Egy thai étel neve, amit Szegeden, a Tisza Lajos körúton bárki meg is kóstolhat. A thai, amerikai, mexikói és kínai gyors- és à la carte éttermek mellett olasz, szerb, indiai, pakisztáni, török, görög és francia éttermek is nyíltak az elmúlt években Szegeden. Becslések szerint nagyjából száz körüli lehet a vendéglők száma a városban, minden tizedik valamelyik más nemzet ízeit kínálja.

Részletek
Befalo Bill és Al Capone kulináris Rock ’n Rollt jár a Széchenyi téren

Befalo Bill és Al Capone kulináris Rock ’n Rollt jár a Széchenyi téren

Az idén is hadat üzent az E betűknek és műanyag étkeknek az a kulináris Rock ’n Roll, amelyen látványos food truckok, és igazi utcai gasztronómia várja a szegedieket. Vasárnap estig a legjobb street food séfek keresik a nagyérdemű kegyeit a Széchenyi téren. Pénztárcákat megtölteni és indulhat a gasztrotúra.

Részletek