Hirdetés
  • Kezdőlap
  • "gasztronómia"-ként cimkézett hírek listázása
Két francia fiatal, aki kicsit szegedi lett

Két francia fiatal, aki kicsit szegedi lett

Közel húsz éve partneriskola a Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a francia CFA Saint Michel Mont Mercure. Az együttműködésnek köszönhetően tizenhárom magyar diák szerezhetett szakmai végzettséget Vendée megyében, illetve évente négy diák utazhat ki Franciaországba 32 napos szakmai gyakorlatra az Erasmus+ program keretében. Franciaországból is rendszeresen érkeznek fiatalok Szegedre, hogy megismerjék a magyar konyha, vendéglátás és borkultúra specialitásait.

Részletek
A nagy zabálás: a moho sapiens már a spájzban van

A nagy zabálás: a moho sapiens már a spájzban van

Egyre többen, egyre jobban és egyre fiatalabban hízunk el. A kövérség mára az egész világon népbetegség lett. De vajon miért eszünk akkor is, amikor nem vagyunk éhesek? Eszünk, ha boldogok vagyunk és eszünk bánatukban is. A gyomrunknak is lenne lelke? – kérdeztük a Pedagógiai esték vendégétől, Forgács Attila gasztropszichológustól.

Részletek
Kiss Róbert Richárd, az egyik legjobb turisztikai szakíró rajong a városért, a szegediekért

Kiss Róbert Richárd, az egyik legjobb turisztikai szakíró rajong a városért, a szegediekért

2019. február 20. 15:28 | gasztronómia Szegedi Tükör turizmus

Szeged a kedvenc városa az ország egyik legismertebb és legelismertebb turisztikai szakírójának. Kiss Róbert Richárd állítja, Sziksósfürdőn jobb hamburgert evett, mint New Yorkban. A Szegedi Tükörnek adott interjújában elmondta, akkor is eljön Szegedre, ha nincs semmi dolga a városban, mert imádja a szegedieket, akiket rendkívül kedvesnek és vendégszeretőnek tart.

Részletek
Cápauszonylevesen innen, csülkös pacalon túl

Cápauszonylevesen innen, csülkös pacalon túl

2018. június 17. 13:19 | étterem gasztronómia Szegedi Tükör

Gai Phad Med Ma Muang Him Ma Phaan Rad Khao. Kitalálja, mi ez? Egy thai étel neve, amit Szegeden, a Tisza Lajos körúton bárki meg is kóstolhat. A thai, amerikai, mexikói és kínai gyors- és à la carte éttermek mellett olasz, szerb, indiai, pakisztáni, török, görög és francia éttermek is nyíltak az elmúlt években Szegeden. Becslések szerint nagyjából száz körüli lehet a vendéglők száma a városban, minden tizedik valamelyik más nemzet ízeit kínálja.

Részletek
Befalo Bill és Al Capone kulináris Rock ’n Rollt jár a Széchenyi téren

Befalo Bill és Al Capone kulináris Rock ’n Rollt jár a Széchenyi téren

Az idén is hadat üzent az E betűknek és műanyag étkeknek az a kulináris Rock ’n Roll, amelyen látványos food truckok, és igazi utcai gasztronómia várja a szegedieket. Vasárnap estig a legjobb street food séfek keresik a nagyérdemű kegyeit a Széchenyi téren. Pénztárcákat megtölteni és indulhat a gasztrotúra.

Részletek