Zivatarokat hozott egy hidegfront

Napos, felhős időnk lesz, sötétedés után megint lehetnek hevesebb esőzések.
Garai Szakács László

2022. szeptember 09. 06:59

Zivatarokat hozott egy hidegfront

Elsőfokú zivatarveszélyt és felhőszakadás-veszélyt adott ki Csongrád-Csanád megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Úgy néz ki sötétedés valóban szükség lehet a figyelmeztetésre: tegnap este, ma hajnalban is egészen bőségesen esett az eső, és erre ma is van esély. Délelőtt és délután még csak sétálgatnak a gomolyfelhők a nap előtt, látjuk is a csillagot, de sötétedés előtt elkezdődhet a záporozás és ezek az esők egészen szombat reggelig eshetnek. A levegő tizenkilenc fokról huszonhat fokig melegszik fel a levegő, éjszakára visszahűl tizenkilenc fokra. A szél előbb nyugatias irányokból fúj, majd az eső alatt elforog dél felé egészen dél-délkeletig; nem fúj túl hevesen.

 

A levegőminőség közepes, a szálló porból kicsit sok van a levegőben. Pollenből, parlagfűből meg különösen nagyon sok van.

 

 

Tegyen el esernyőt, esőkabátot, ha a repülőnapok nyitóestjére kimegy, akkor mindenképpen. Reméljük, végül megvárják a záporok az égi bemutatók végét és csak hajnalban kezd el esni, akkor is csak egy kicsit. Hátha így lesz.

 

Vélemények

mutasd mind