ZH-t írtak volna, helyette Orbán Ráhel előadását kellett meghallgatniuk a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak

Kötelező volt a részvétel.
Kékes Viktória

2023. május 26. 19:33

ZH-t írtak volna, helyette Orbán Ráhel előadását kellett meghallgatniuk a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak

Az egyik zárthelyi dolgozat helyett Orbán Ráhel, a miniszterelnök elnök lánya tartott előadást a Budapesti Corvinus Egyetemen – tudta meg az rtl.hu. A hallgatók a portálnak azt mondták, előző nap figyelmeztették is őket, hogy kötelező részt venni a számonkérésen. A vizsgára végül nem került sor, helyette jött Orbán Ráhel.

 

Az előadás egyébként férje érdekeltsége, a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról szólt. A miniszterelnök lánya ugyanis a csoporthoz tartozó BDPST Koncept ügyvezető igazgatója. (Orbán Ráhel annyira saját lábon áll, hogy Tiborcz István bankjának is ő tervezte az új arculatot.)

 

Az rtl.hu rákérdezett a dologra mindkét félnél. A BPST azt írta, a Corvinus határozta meg az időpontot, így nem tudtak arról, hogy emiatt el kell halasztani a vizsgát. Ezzel szemben az egyetem azt írta, hogy a vállalattól érkezett a megkeresés.

 

Szerintük a diákok érdeklődését igazolja, hogy az előadás végén számos hallgatói kérdést tettek fel”. Arra is hivatkoztak, nem számít egyedi esetnek, hogy volt hallgatók visszatérnek előadást tartani. Arra viszont nem tértek ki, miért pont egy zárthelyi időpontjára időzítették ezt, miként arra sem, hogy erről miért nem értesítették a hallgatókat.