Zárnak a Reök-palota kiállításai: búcsúzik Dante és a Digitális vallomások

Két népszerű időszaki kiállítás is bezár vasárnap a Reök-palotában. A Dante univerzuma és a Digitális vallomások című tárlatot már csak két napig láthatja a közönség. A kimagasló érdeklődésre tekintettel korábban mindkét kiállítás nyitvatartási idejét meghosszabbították március 27-éig.
Rafai Gábor

2022. március 25. 13:39

Zárnak a Reök-palota
kiállításai: búcsúzik Dante és a Digitális vallomások

A Digitális vallomások című tárlat, ami a 2021 januárjában elhunyt radiológus, a SZOTE egykori rektora, Fráter Loránd emlékkiállítása és a szegedi tudós digitális alkotásait vonultatja fel a kiállítóház első emeletén december elején nyitott meg. A tárlat olyan népszerű lett, hogy kétszer is meg kellett hosszabbítani a nyitvatartási idejét.

 

A Magyar Dantisztikai Társaság és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete közreműködésével jött létre a Dante univerzuma című nagyszabású tárlat, amelyet szintén meghosszabbítottak március 27-éig.

 

A vasárnap záró tárlaton egy középkori költő és ötven huszonegyedik századi magyar képzőművész nem hétköznapi találkozásának lehetnek tanúi a látogatók.

 

A szervezők ötven magyar képzőművészt kértek fel, hogy műfaji megkötés nélkül készítsenek egy-egy munkát Dante halálának hétszázadik évfordulójára. A művek között a vizuális művészetek szinte minden ága megjelenik a festményektől kezdve a grafikákon és plasztikákon át egészen a fotográfiákig.