Zalaegerszeg fideszes polgármestere nyílt levélben kéri számon a Posta vezetését a bezárt hivatalok miatt

Alapvetően az egyeztetés hiánya miatt háborodott fel Balaicz Zoltán, aki megérti a spórolást, de szeretné, ha november 12-éig tárgyalna vele a Posta vezetése.
Cservenák Zoltán

2022. november 02. 22:22

Zalaegerszeg fideszes polgármestere nyílt levélben kéri számon a Posta vezetését a bezárt hivatalok miatt

„Most a vidék jön” – hangoztatta a kormány a választások környékén. Lehet, hogy jön a kormány szemszögéből nézve úgy tűnik, jön a vidék, de innen nézve egyelőre a postabezárások jönnek az önkormányzatoknak kiküldött brutális rezsiszámlák mellé. Szegeden 12 postahivatalt zárna be a kormány spórolási szándékkal, teljes városrészek maradhatnak szolgáltatás nélkül: például Makkosháza, Tarján, Újszeged, Gyálarét, Felsőváros, Alsóváros, Petőfitelep és Tápé is.

 

A postabezárások a fideszes vezetésű Zalaegerszegen is felháborította az embereket, a város polgármestere, Balaicz Zoltán nyílt levélben szólította fel a Magyar Posta vezérigazgatóját, ne csukják be a kijelölt 6 postahivatalt a településen – vette észre az RTL Híradó. 

 

Balaicz Zoltán azt írta, 

 

„elfogadhatatlannak tartom, hogy városvezetőként a hírekből értesüljek a Magyar Posta Zalaegerszeget érintő döntéséről. Önkormányzatunk jogos elvárása, hogy minden, a településünket, a polgárainkat érintő ügyben az ész érvek és adatok megismerésével, álláspontjaink ismertetésével legyen konzultáció az érintettekkel. Sajnos ez most elmaradt. Ha lett volna lehetőség az előzetes egyeztetésre, akkor elmondhattam volna, hogy bár a landorhegyi városrészt az ideiglenes időszakban ki tudja majd szolgálni a Keresztury Dezső VMK épületében működő posta, azonban a kertvárosi városrész szerintem nem maradhat hivatal nélkül. Azt is jeleztem volna, hogy bár a statisztikában jól mutat a kaszaházi kézbesítő posta, mint nyitva maradó hivatal, az azonban alkalmatlan ügyfélforgalom lebonyolítására”.