Zajvédő falat kér Mihálik Edvin a kecskésieknek és szentmihályiaknak az épülő vasút miatt

A Szeged–Röszke vagy vagy tágabb értelemben a Szeged–Szabadka vasútvonal felújításával kapcsolatosan többször fordultak hozzá aggodalommal a környékbeli lakók.
Cservenák Zoltán

2022. május 05. 13:59

Zajvédő falat kér Mihálik Edvin a kecskésieknek és szentmihályiaknak az épülő vasút miatt

A lakossági elégedetlenség oka az, hogy úgy tudják, a kecskési szakaszon nem lesz zajvédő fal, mert az akadályozná a Czibula utcai átkelőhelyen a pálya beláthatóságát. Ezért fordultak a helyiek Mihálik Edvin zöld tanácsnokhoz.

 

Mihálik Edvin azt írt a Facebookon:

 

 „Az ügyben levelet írtam a vasúttársaságnak és a kivitelezőnek is, mert fontosnak tartom, hogy megőrizzük a vasútvonal mentén élő családok nyugalmát. Ahogyan arra a lakók is felhívták a figyelmet, léteznek már olyan modern zajvédelmi rendszerek, amik alacsonyan, a vágány mentén, a kerekek magasságán helyezkednek el, illetve a sínpályába építhetőek. Így megoldható, hogy az átjáró biztonságos legyen és a kertvárost is megvédjük a zajtól. Azt akarjuk elérni, hogy használják nálunk is ezt a technológiát”.

 

A szegedi önkormányzati képviselő reményét fejezte ki, a 45 milliárd forintos vasúti beruházást végző V-Híd és a MÁV figyelembe veszi a helyiek kérését, és hamarosan épülhet zajvédő fal Kecskésen és Szentmihályon is.

Címlapon

mutasd mind