Zajos sikert aratott a szegedi Hangulatvilágítás Luxemburgban

A Szegedi Nemzeti Színház két népszerű tagja, Szilágyi Annamária színművész és Varsányi Anna dramaturg, drámaíró a napokban tért haza Luxemburgból, ahol nagy sikerrel vendégszerepeltek az A&A Produkció Hangulatvilágítás című előadásával.
Hollósi Zsolt

2023. február 08. 16:15

Zajos sikert aratott a szegedi Hangulatvilágítás Luxemburgban

Varsányi Anna Hangulatvilágítás című monodrámája, amit 2017 nyarán Szilágyi Annamáriával mutattak be a Szegedi Városháza udvarán, a negyvenes éveiben járó Mártáról szól, aki szomorúan tapasztalja, hogy Artúrral úgy bolyonganak a nagy családi házban, mint két ismeretlen. A háztartásbeli hölgy elkeseredésében szakemberhez fordul. Az orvos egy darabig értetlenül figyeli, hogy páciense egyedül jár párterápiára, de aztán elfogy a türelme. Márta magára marad, és támad egy merész ötlete...

 

Az egyszemélyes produkciót a Luxemburgban élő kulturális szervező, Papp Csaba közvetítésével hívták meg a fővárosban található Foyer Européen kulturális centrumba, ahol előttük Bereményi Géza, utánuk Vecsey H. Miklós volt a Magyarországról meghívott vendég. A szegedi művészek csak a jelmezeket és a kellékeket vitték magukkal, a szervezők biztosították az előadáshoz szükséges minimális díszletet, többek között az asztalt, a széket, a terítőt. Egyetlen technikai próbával múlt péntek este játszották a monodrámát, ami az EU-s kulturális központ zsúfolásig megtelt termében zajos sikert aratott. 

 

Papp Csaba, Varsányi Anna, Szilágyi Annamária és a magyar konzul, Hanzséros Andrea a nagy sikerű luxemburgi vendégszereplés után.

 

Az előadás után a házigazda, Papp Csaba vezetésével közönségtalálkozót tartottak a szerző és a színésznő részvételével. A darabjaival az utóbbi időben sikert sikerre halmozó Varsányi Anna elmondta: 

 

megnézte az előadásukat a luxemburgi magyar konzul, Hanzséros Andrea is, aki a közönségtalálkozó után külön is gratulált nekik. A szervezők pedig közölték, a későbbiekben szívesen látják őket Luxemburgban más produkciókkal is. 

 

 

 

A két művész már hazaérkezett, a Hegedűs a háztetőn című musicalt próbálják a Szegedi Nemzeti Színház társulatával. Szilágyi Annamária alakítja Goldét, Tevje feleségét, Varsányi Anna pedig tervezőként a produkció jelmezeit és díszletét álmodta meg.