Windisch László lesz az Állami Számvevőszék új elnöke

Persze, a kinevezését még meg kell szavazni, de ez papírforma. Domokos Lászlót váltja majd a poszton.
Kovács M. Norbert

2022. június 25. 13:51

Windisch László lesz az Állami Számvevőszék új elnöke

Windisch Lászlót, a KSH elnöhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli a Fidesz és a KDNP az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének – idézi Bánki Eriket, a jelölőbizottság fideszes elnökét a 444 a Világgazdaság nyomán.

 

Bánki Erik szerint a jelölőbizottság szerda délelőtt fog összeülni, és a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt. Hozzátette, a baloldal a jelölő bizottságba sem delegált tagot.

 

Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az Országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart.

 

Windisch László a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán diplomázott 2002-ben, akkor kezdett dolgozni a NAV elődjénél, az APEH-nél, majd 2011-ben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz került, ahol az adó- és vámigazgatási főosztály vezetője volt. 2013 áprilisától a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatójaként dolgozott. 2013–19 között az MNB alelnöke és a monetáris tanács tagja volt, ezután lett a KSH elnökhelyettese, írja Windisch pályájáról a lap.

 

(Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán)