VVL: Legyen összegyetemi plénum az SZTE-n is

Pécsi egyetem vezetése mindenkinek a véleményére kíváncsi az intézmény modellváltásával kapcsolatban. Ezt az is mutatja, hogy a jövő héten már a második online fórumra kerül sor.

2021. január 25. 08:06

VVL: Legyen összegyetemi plénum az SZTE-n is

Pécsen közel 900 fő vett részt – köztük maga a PTE rektora is – azon az online plénumon, amit a modellváltás megvitatására hívtak össze. Jövő héten a pécsiek már a második fórumra ülnek össze, nálunk a hallgatókkal továbbra is egyoldalú kommunikáció folyik – írja Facebook bejegyzésében a Veritas Virtus Libertas elnevezésű csoport.

A VVL szerint

ezt kellene követnie a Szegedi Egyetem vezetésének is,

mivel a „a Coospacen közzétett diasor és kérdezz felelek videó korántsem elég a megfelelő tájékozódásra és a modellváltás megvitatására!”

A Veritas Virtus Libertas csoport vállalná egy ilyen plénum megszervezését, a megfelelő technikai és szervezési háttér biztosítását. Ezt a felvetést eljuttatták Rovó László rektornak, Fendler Judit kancellárnak valamint Szabó Gábor prorektornak is.

„A PTE-n már kipróbált módszer ez, ha a felek nyitottak rá, az SZTE-n sem lehet ennek semmi akadálya” – írják.

A VVL szerint egy ilyen, bárki számára nyitott fórum mint a modellváltás támogatóinak, mint a kritikusainak ugyanúgy érdeke.