Vörös vonalak – Zsadányi Nagy Csaba olvasói levele

A magyar politikai KRESZ megalkotta a legújabb vészjósló jelzését: az átléphetetlen vörös vonalat.
Szegedi Tükör

2022. május 23. 09:05

Vörös vonalak – Zsadányi Nagy
Csaba olvasói levele

A záróvonal mára elértéktelenedett, bárki átlépheti az autójával, ha nem látja kamera, hiszen nem kőfal. De mit is véd ez a retteghető vonal? Volt demarkációs vonal, egy ideiglenes határvonal, általában egymással hadban álló felek között, melyet legtöbbször fegyverszüneti egyezményben jelölnek ki.

 

Vezérlő Viktor sem volt rest, vörös vonalat húzott a maradék határ teljes vonalára: ide ellenséges eszmék, pedofil, LMBTQ, libsi, sőt Putyin-ellenes gondolatok sem áramolhatnak be. Ezt a vörös vonalat nem engedjük átlépni, jelentette ki a magyar generalisszimusz, megvédjük gyermekeinket, a támogatások szabad lenyúlását. Ide orosz kémek sem jöhettek be, nem is kellett egyet sem kiutasítani, maradt a bankjuk is.

 

Sikeres tisztogatás után, megszabadulva a CEU-tól, Sorostól, megalkothatták a pedofil törvényt, ami annyira híressé lett, hogy országok, szervezetek egész sora, így az unió is, elítélte. De a vezérlő tábornok rátett még egy lapáttal, népszavazást rendelt el, nem tanulva a megelőző bukásából. Neki, a kormánynak nem kellett aláírást gyűjteni, mint az ellenzéknek, gyorsan az országgyűlési választásokra ragasztották az időpontot, hogy meglegyen a kellő számú szavazat.

 

Volt már népszavazás a magyar történelemben, nem is egy.

Az első országos népszavazás: 1989. november 26. az úgy nevezett négyigenes, amely azóta is a legmagasabb részvételi aránnyal, 58 százalékkal zajlott. Ha nem emlékeznének rá, a munkásőrség feloszlatásáról, az MSZMP pártvagyonának elszámoltatásáról többek között.

  • 1990. július 29. a következő, Szegedről kezdeményezte Király Zoltán arról, hogy közvetve, vagy parlamenten keresztül válasszunk köztársasági elnököt. Érdeklődés hiányában nem volt érvényes.
  • 1997. november 16.: a NATO-csatlakozásról népszavaztunk, eredményesen.
  • 2003. április 12.: uniós népszavazás.
  • 2004. december 5.: népszavazás kórházprivatizációról és a magyar állampolgárság megadása kérdésében.
  • 2008. március 9.: népszavazástandíj, vizitdíj és kórházi napidíj ügyében.
  • 2016. október 2.: migránsbetelepítés-ellenes népszavazás.
  • 2022. április 3. Gyermekvédelmi népszavazás. Egyik kérdés sem lett érvényes.

 

Az alaptörvény szerint az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

 

A vezér szerint van tehát egy törvény szerinti vörös vonal, amit a vártnál nehezebben lehet eladni a jogállamisági piacon. Országunkra kiragaszthatják a fertőzöttség vörös matricáját, ide nem léphet be a szabad szellem, a jogszerűség, az uniós ügyészség. Jönnek az új adók, kell Tiborcznak a vissza nem fizetendő 130 milliós támogatás, kell a Városliget bebetonozására, de nem marad a többször megígért szegedi hídra.

 

Zsadányi Nagy Csaba

Címlapon

mutasd mind