Vonuló eső áztatja Szegedet középdélutánig

Az esőfelhők Kiszombor felé hagyják Szegedet meg, persze az országot. Mire végzünk ma a munkahelyünkön, el is állhat az eső, de napközben sokat és sokszor eshet kisebb-nagyobb záporokból.
Garai Szakács László

2022. szeptember 19. 07:00

Vonuló eső áztatja Szegedet
középdélutánig

Hajnalban megint egész sokat esett az, fel is ébredtem rá háromnegyed négy előtt. Majd próbáltam visszaaludni ebben a nagy kopogtatásban de nem nagyon sikerült, mintha negyed hat körül állt volna el, akkor meg már majdhogynem kelni kellett. Azóta meg nem esik, de hogy ez a nem esés meddig tarthat, arra nem mernék válaszolni. Ugyanis ez a bortéri hétvége alatt végig velünk lévő, bőséges eső adó front ma hagyja el végleg Szeged térségét, kelet, délkelet felé sodródva. Ez azt jelenti, hogy napközben jó párszor záporozhat, majd valamikor délután öt körül elkezd felszakadozni a felhőzet, sötétedés előtt pedig még a napot is láthatjuk egy kicsit. Derűs ég alatt alszunk el, de a huszonhárom napos holdat ne keressék: most nem látszik a felhőktől, este meg már nem fog látszani – délután négykor nyugszik majd. A levegő kilenc fokról melegszik fel tizenháromig; nem viszi túlzásba. Éjszaka kilenc fokban alszunk el. A szél délkeleten kezd, majd napközben elforog nyugat-északnyugatig, mire odaér, egészen megerősödik, majd visszábbvesz.

 

A levegőminőség régen volt ilyen jó: az ózon az első számú szennyezőanyag, de abból is alig van a levegőben. És a pollenhelyzet is egyre jobb, azt azért még dőreség lenne állítani, hogy vége a parlagfűszezonnak, de sokkal kevesebb van ebből az allergénből is a levegőben, mint az elmúlt néhány napban.

 

 

Elvileg tényleg szép idő lesz délutánra, reméljük valóban így is lesz.