Voltak biztató jelek, de a meccs közepe kiborítóan gyenge volt: Pick Szeged–Mol Tatabánya KC 32–30 (16–15)

Volt a találkozón nagyjából tíz perc, amit jobb teljesen elfelejteni, mintha pályán sem lett volna a csapatunk. Mindezt itthon, nem egy világverő ellenféllel szemben. Hatalmas csatában sikerült elhárítanunk egy tróntámadást.
Cservenák Zoltán

2022. november 06. 18:13

Voltak biztató jelek, de a meccs közepe kiborítóan gyenge volt: Pick Szeged–Mol Tatabánya KC 32–30 (16–15)

Bizonyára ültek a Pick Aréna lelátóján olyan szegedi szurkolók ma délután a Tatabánya elleni bajnokin, akik ha nyíltan nem is tették föl a kérdéseket, de magukban azért elmorzsolták néhányszor: Mi lesz, ha kikapunk. A csapat jelenlegi állapotában nem is a bajnokság megnyerése, hanem még a döntőbejutás is veszélybe kerülhet?

 

Aztán kijött a pályára a Pick Szeged, és magabiztosan játszva tartotta a kínálkozó lehetőségtől bepörgő Tatabányát. A meccs első harmadában felváltva estek a gólok, majd elkezdtek hibázni a vendégek. A mieink 15–11-re megléptek, köszönhetően annak, hogy akkortájt üzembiztosan belőtték a helyzeteiket. Főként Radivojevics jeleskedett.

 

A 20. perc után nem sokkal azonban jött a leeresztés, így 16–15-tel vonultak pihenni a csapatok. Rossz volt látni, hogy az első félidő utolsó perceiben csak egy gólt tudott lőni a Pick.

 

Még rosszabb volt nézni azt, ahogyan a második félidőben előbb 19–21-re majd 20–22-re is vezetett a Tatabánya, akkor bizonyára többekben is eljöttek a már említett, meccs előtti negatív gondolatok. 

 

Szerencsére a Picknek sikerült fordítani, a mieink összekapták magukat, és pontosabban lőttek, ami meghozta az eredményt: 8 perc alatt kétgólos előnyre módosult a kétgólos hátrányunk. 

 

Izgalom maradt a végére is: a 60. percben, 31–30-nál a Tatabánya nem tudott betalálni, így az utolsó időkérés után végül meglőttük a 32. gólunkat, így megóvtuk a bajnoki döntőt, ami mindenképp pozitívum a csapat gyenge meccseit látva.


A Pick Szegedben Bogdan Radivojevic 9 gólt lőtt, a Tatabányában két magyar is jól játszott, Győri Mátyás és Ancsin Gábor hat-hat gólt szerzett.

Címlapon

mutasd mind